Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Momenteel zijn er niet echt veel kittens meer die nog nog wachten op een thuis.  Het handvol dat deze week vrij voor adoptie kwam, had erg snel een afspraakje te pakken.

 

Lieve Tux, de gevonden zwerfkater wiens poot geamputeerd moest worden, kwam dit weekend ook vrij voor adoptie.  Deze sociale zwarte kater zoekt een thuis waar hij op termijn in een rustige en veilige omgeving ook eens een stapje buiten kan zetten. Het is niet omdat hij nu maar 3 pootjes heeft dat hij dit niet meer zou missen. Hij trekt immers heel goed zijn plan.

 

Een graatmager kitten vol vlooien en met erg hevige diarree en braken werd in Hasselt gevonden en had dringend nood aan extra zorgen. Het kon zich buiten tussen de andere zwerfkatten duidelijk niet redden en kan nu op krachten komen en de nodige zorgen krijgen.  Vier bange zwerfkittens die gevangen waren door de collega’s van het asiel van Genk kwamen binnen voor socialisatie.

 

Zondagavond kwam net op de valreep nog een melding binnen van een kitten dat gevonden werd in de kelder van de melder. Het kitten kon meteen binnen bij een opvanggezin en werd Aya gedoopt. Het bleek onderkoeld en uitgedroogd. Het opvanggezin en de dierenarts deden nog hun uiterste best, maar het mocht niet baten. Kleine Aya sliep rustig in. Rust zacht lieve Aya!

 

De winterperiode is traditioneel de rustigste periode van het jaar in onze kittenopvang.  We krijgen nu en dan nog meldingen met vraag naar advies over zwerfkatten die buiten zitten en soms op de sukkel geraken. Bange zwerfkatten vangen voor het behandelen van niesziekte is helaas niet altijd de beste optie. Stress in gevangenschap vermindert hun weerstand waardoor niesziekte net de bovenhand krijgt. Zwerfkatten die ondersteuning nodig hebben, kunnen wel geholpen worden met antibioticum onder natvoer (informeer bij de dierenarts) als ze snotteren of ontstoken oogjes zouden krijgen (informeer bij de dierenarts).

Een warme beschutte slaapplek kan je zelf ook maken met isomo en eenvoudige materialen.  Online kan je heel wat tips vinden hierover (zwerfkatten schuildozen maken). Gericht bijvoederen is beslist aangeraden, maar zorg dat het voer droog staat!

 

Let ook op om bij koude dagen zeker even op de motorkap te tikken zodat katten die de warmte opzochten tijdige kunnen wegspringen voor de auto vertrekt. Zo kan je vermijden dat katten gekwetst raken.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!