Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Onze blijvers zijn zorgkatten die door een complexe aandoening blijvend medische opvolging nodig hebben. Een aantal zijn intussen kranige oudjes die zich ondanks al hun kwaaltjes en behandelingen er moedig doorheen slepen en al jaren genieten van de warmte en toegewijde zorgen in hun pleeggezin.

De A’tjes zijn een gezinnetje PKD-patiënten.

De voorbije maanden waren voor onze PKD patiëntjes zwaar. Vooral Anadou haar gezondheid kwakkelde enorm. Een RX en een biopt van de lever en milt gaven beter zicht op haar situatie. Ze krijgt bovenop haar andere medicatie een aangepaste kuur die haar er intussen terug bovenop helpt. Ze geniet terug volop met haar soortgenootjes en laat zich niet doen als er al spelend gevochten wordt. Al blijft haar pleegmama nauwlettend waken over haar gezondheid.

April, Anadou’s moeder, sukkelde ook met haar glucosewaarden. Door regelmatige bloedcontroles worden ook haar behandelingen bijgestuurd zodat ze het goed blijft doen. Aan haar vacht merk je ook meteen als ze zich wat minder voelt.

Alpi geeft veel minder over dan zijn broer en zussen, maar bij hem staan zijn achterpoten in X-vorm. Hij heeft hier ook veel last van, want miauwt soms al als er niets aan de hand is. Dan weten we dat het tijd is om hem een pijnstiller te geven. Toch heeft hij nog veel plezier, want een robbertje vechten met Anadou vindt hij geweldig.

Anneloes doet het goed. Je merkt wel dat ze af en toe last heeft van haar botten, maar ten opzichte van haar broers valt dat nog mee. Overgeven gebeurt ook regelmatig. Foldjes kunnen de meest rare poses aannemen. Anneloes is daar ook een kei in.

Bij Amiel bleek al snel dat hij aan zijn achterpoten geopereerd zou moeten worden, maar dat dit eigenlijk alleen maar een tijdelijk oplapmiddel zou zijn. Ongemak of pijn wordt met pijnstilling behandeld.

We beseffen dat onze huidige doelgroep, zorgbehoevende blijvers, niet zo sexy is als schattige kittensnoetjes. Toch staan er achter hen een aantal meters en peters die deze lieve zorgkatten een warm hart toedroegen en met hun donaties helpen om de vele testen, behandelingen en speciale voeding van hen te helpen betalen. Daar zijn we hen ontzettend dankbaar voor!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!