Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

24 oktober. Twee kittens van ongeveer 6 weken konden het buiten niet redden. De kittens waren ijskoud, hadden honger en zaten vol teken. Ondertussen zijn ze binnen bij een opvanggezin en krijgen ze de nodige voeding en verzorging. Het opvanggezin noemde hen Francis (zie foto) en Franziska. Ze kunnen eerst wat aansterken voordat we op zoek gaan naar hun gouden mandje.

 

25 oktober. Vandaag kregen we een mailtje van een kandidaat-adoptant die bewust koos voor een volwassen kat. Het doet ons deugd om te zien dat er mensen zijn die verder kijken dan de schattige kittens en onze lieve (jong)volwassen opvangers ook een kans willen geven. Hartverwarmend!

 

26 oktober. Een melding uit Kinrooi: 2 zwerkittens gevonden in de tuin van de melders. De vermoedelijke moederpoes was in de buurt maar keek niet meer om naar de kittens. De kitten zijn ondertussen binnen en zijn omgedoopt tot Jordan en Joan.

 

27 oktober. Ook deze week staan de adoptieaanvragen weer op een laag pitje. We hebben nog heel wat leuke duootjes én (jong)volwassen katjes in opvang.

Interesse in adoptie? http://www.catshelter.be/overzicht/adoptie/

 

28 oktober. Dit jaar lijken veel kittens die buiten gevonden worden een schimmelinfectie te hebben. Ook onze nieuwkomers Francis en Franziska bleken bij controle door de dierenarts dit te hebben. Een schimmelinfectie is niet dodelijk, de kittens worden er niet ziek van maar kan wel heel besmettelijk zijn voor mens en dier. Om dit te voorkomen gelden er strikte regels bij de verzorging. Zo mogen de andere dieren niet in contact komen met de besmette kittens, dienen schoeisel en kleding verwisseld te worden na contact met de kittens én dienen de kittens een behandeling te volgen van 5 weken met nadien nog een nacontrole voor ze kunnen verhuizen. Dit is best intensief voor onze pleeggezinnen die ermee in aanraking komen, maar helaas wel erg noodzakelijk.

 

29 oktober. Op 24 oktober kreeg onze lieve Paige (ook wel Kiri-Kiri genoemd) een bezoekje. Paige liet zich tijdens dit bezoekje van haar beste kant zien.  We durfden dan ook hopen dat Paige haar gouden mandje ging vinden. Helaas kregen we vandaag te horen dat de adoptie toch niet kan doorgaan omdat niet iedereen van het gezin achter de adoptie stond. Heel jammer voor Paige, maar wel goed dat de kandidaten er goed over nagedacht hebben. Niet getreurd, lieve Paige, we gaan ons uiterste best doen om de best mogelijke kandidaten te zoeken voor jou! Meer info over deze lieve jonge kattin: http://www.catshelter.be/poezen/paige/

 

30 oktober. En de veiling zit erop! Ook dit jaar werd er weer heel wat geboden op de verschillende items. We verzamelden een totaal van 6114 euro. Hiermee kunnen we weer heel wat dierenartsfacturen van onze opvangertjes betalen. Bedankt aan alle bieders en schenkers!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!