12 juni. Vorige week kwamen 3 kittens binnen die in een kippenhok gevonden werden. Ze waren 5 weekjes en hadden ondergewicht. Een weekje later werd het vierde kitten van dit nestje opgemerkt. Noire kon intussen herenigd worden met zijn nestgenootjes.
13 juni. Bij het dierenasiel van Genk werden 2 hoopjes ellende binnengebracht. De kittens zaten vergeven van de vlooien, waren graatmager en uitgedroogd en eentje had ontstoken oogjes. Ze wogen amper 250 gram terwijl dit bijna het dubbele zo moeten zijn. Ze kregen bij aankomst in het pleeggezin meteen intensieve zorgen. Duimen dat ze zich snel beter voelen. Zie foto.
14 juni. Helaas is de eerste noodstop van het jaar een feit. We hebben dit een aantal weken langer kunnen uitstellen als voorbije jaren door non-stop intensief nieuwe pleeggezinnen te werven en op te starten, maar op dit moment zitten ook deze reeds overvol. Er nog meer kittens bij stapelen zou de infectiedruk verhogen en de aanwezige en nieuwe kittens niet helpen. Wij kunnen voorlopig helpen met advies, maar niet met fysieke opvangplek.
15 juni. Het gevonden katje dat vorige week binnenkwam met een absces aan de poot, voelt zich intussen veel beter. Ze kreeg antibioticum, werd ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd en werd ook gesteriliseerd. Van zodra ze zich fysisch beter voelde, werd duidelijk dat het om een buitenkatje gaat dat zich binnenshuis gestresseerd voelt. Zij kreeg vandaag haar vrijheid terug in haar vertrouwde omgeving.
16 juni. We ontvingen een superleuke voor en na-foto van 3 ‘sneeuwvlokjes’ die na 4 dagen een opmerkelijke metamorfose ondergingen. Hun ingevallen snoetjes en oogjes die niet echt helder stonden, zijn nu mooi rond en gezond met stralende kijkertjes 🙂
17 juni. Vandaag werden op onze facebookpagina onze nieuwe sleutelhangers opnieuw in de kijker gezet. Het blijft voor onze opvang ontzettend belangrijk om non-stop te zoeken naar extra inkomsten om alle nodige zorgen te kunnen blijven betalen.
18 juni. Steeds meer kittens komen nu vrij voor adoptie. Ook katjes die omwille van hun vacht of aandoening best volledig binnenshuis geplaatst worden. Neem contact op met de planning (planning@catshelter.be) voor meer info. Soms gaat het immers zo snel dat we op dat moment bezig zijn met een adoptiepagina klaar te maken. Laat zeker weten naar welk soort katjes je op zoek bent. Moeten ze om kunnen met kindjes, hondjes, kunnen ze op termijn als ze dat wensen ook eens buiten of zoek je een duo voor volledig binnenshuis? We helpen je graag verder! Vergeten jullie ook de jonge moederkatjes met zoontje of met dochtertje niet? Zij hunkeren ook echt naar een thuis en super om zo’n duootje in huis te hebben!