Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

10 oktober. We kregen de vraag om Maura (alias Mieneke) terug in opvang te nemen. Wegens allergie van het baasje kan ze niet blijven in haar huidige thuis. Heel jammer, maar we gaan ons uiterste best doen om voor Maura een nieuwe thuis te vinden. Maura heeft wat tijd nodig om zich aan te passen, maar kan daarna wel genieten van alle aaitjes.

Het plaatsen van (jong)volwassen katten is niet simpel, zeker niet als er ook nog kittens ter adoptie staan. Het is super dat de kittens een thuis vinden, maar ook de volwassen katten verdienen het!
Jammer dat zij soms zo lang moeten wachten op een kans tot adoptie.

Voor meer info over Maura en de andere lieve katten ter adoptie: www.catshelter.be/overzicht/adoptie/

 

11 oktober. Er kwam melding van twee nieszieke, erg jonge kittens die aan hun lot werden overgelaten. De melders konden niet zorgen voor vervoer. Omdat we de toestand zorgwekkend vonden, reden twee dappere vrijwilligsters op om ze te gaan zoeken. De situatie bleek er schrijnend. Uiteindelijk konden drie kittens worden gepakt, maar er zaten op deze plek nog  heel wat zwerfkatten, waaronder ook wat oudere kittens. Dus nog veel werk aan de winkel…
Deze drie werden ondertussen gedoopt tot Maan, Maybell en Malin.

12 oktober. Er zijn nog heel wat kittens die wachten op hun gouden mandje. Bij interesse in adoptie kan er contact opgenomen worden met het planningsteam. Zij bekijken samen met de kandidaat-adoptanten welke kittens een goede match zijn met hun gezinssituatie, andere huisdieren …
Het planningsteam is dagelijks van 17u – 21u te bereiken op het nummer 0472/64.80.99 of via planning@catshelter.be

Alle kittens vrij voor adoptie zijn te vinden op onze website onder de rubriek ‘adoptie’.

 

13 oktober. Een week geleden deden we nog een oproepje voor het lieve duo Pinda en Jem. Hun valiesje stond al even klaar, maar ze kregen nog geen bezoekje te pakken. Dappere Jem heeft een letsel aan haar oogjes waardoor ze geen helder zicht heeft. Om deze reden zoeken we een binnenthuis voor dit duo. Niet altijd even simpel, zo bleek. Maar deze week was er eindelijk interesse voor dit duo. Hun bezoekje staat gepland. Pinda en Jem zijn er helemaal klaar voor, duimen jullie mee?

 

14 oktober. Vandaag kwamen Murdoch en Mortimer terug in opvang (zie foto). Ze werden een aantal weken geleden geadopteerd, maar helaas klikte het niet met de kinderen van het gezin. Er werden nog wat tips gegeven. Maar uiteindelijk leek het zowel ons als het gezin het beste om de kittens terug te laten komen nu ze nog klein zijn. Ze zijn terug in opvang en genieten zichtbaar van alle aandacht die ze krijgen. Het zijn lieve sociale kittens die houden van knuffelen en spelen.
Nu duimen dat ze snel het gouden mandje vinden dat ze verdienen.

 

15 oktober. Een tweetal weken geleden kregen we melding van 5 schuwe zwerfkittens van ongeveer 7 weken oud. Ze kwamen binnen en het ging goed met hen. Ondertussen zijn ze ontdooid en genieten ze meer en meer van de aandacht van het opvanggezin. Maar vandaag ging plots kitten Ferdinand sterk achteruit. In allerijl werd hij meegenomen naar de dierenarts. Hier leek het alsof hij er weer bovenop zou komen. Jammer genoeg heeft deze kleine kerel het niet gehaald. Rust zacht, lieve Ferdinand.

 

16 oktober. Midden oktober en nog steeds meer dan 80 kattenmondjes te voeden, druk druk druk. Wie ons op een toffe manier wil steunen, neem zeker een kijkje op de website van onze jaarlijkse veiling: http://veiling.catshelter.be/main.php. Ook dit jaar zijn er weer ontzettend veel topwerkjes gedoneerd door de vele dierenliefhebbers onder de kunstenaars. De opbrengst van deze activiteit is absoluut cruciaal voor onze organisatie.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!