Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Het zijn voor iedereen nu moeilijke tijden, ook voor de dierenasielen die tot nu toe op geen enkele regeling of tegemoetkoming kunnen rekenen. Fundraising events vallen in het water, vangacties stoppen, adopties stoppen, asielen draaien op minimumbezetting,… En dat allemaal vlak voor het drukste moment van het jaar: het kittenseizoen. Het coronavirus houdt dit helaas niet tegen.

Hoe kan jij helpen?

De eerste kittens worden nu buiten geboren. Veel mensen gaan wandelen of fietsen. Dat verhoogt de kans op het vinden van nestjes die buiten in de tuin of onder een struik liggen.

Neem babykittens NIET zomaar weg!

De kans is immers heel erg groot dat er een moederkat in de buurt loopt die heel even op zoek is naar voedsel. Hoe nobel het verzorgen van papfleskittens ook mag zijn, de rol (en antistoffen) van de moederkat kan niet zomaar worden vervangen!

Probeer eerst de situatie goed in te schatten. Zijn ze rustig en voelen ze warm aan? Dan is de kans groot dat hun moeder in de buurt is. Hou dit goed in de gaten zonder de moederkat te storen om tot bij haar kittens te geraken! Zet eten vlakbij en strooi fijn zand rond het nest om nadien te zien of er kattenpootjes van mams in staan en of de kittens nog steeds vredig op een hoopje liggen te slapen. Voelen ze koud aan, zijn ze onrustig en liggen ze verspreid? Contacteer een kattenvereniging of dierenasiel. Bezorg hen zoveel mogelijk informatie zodat de situatie en de leeftijd ingeschat kan worden.

Meld je aan als pleeggezin

Veel mensen zitten nu thuis en vervelen zich. Het opstarten van nieuwe pleeggezinnen vraagt ook een thuisbezoek en een intakegesprek bij ophaling van het startpakket aan materialen. Dat bezoek is nu niet mogelijk. Dat wilt niet zeggen dat mensen die ons willen helpen om het hoofd te bieden aan een vermoedelijk heel zwaar kittenseizoen zich nu niet kunnen aanmelden. We bekijken samen met jou om veilig en online op te starten.

Interesse om te helpen als pleeggezin? Lees eerst de voorwaarden op deze link. Kom je in aanmerking en kan je ook als je terug aan het werk moet de kittens helpen? Mail naar info@catshelter.be

Steun met een donatie

Fundraising en inzamelacties vallen stil, maar de kosten om dieren te verzorgen stoppen niet. Niet bij ons, ook niet bij onze collega’s van de dierenasielen.

Help dierenorganisaties door deze moeilijke tijden zodat ze financieel het hoofd boven water blijven houden.

Cat Shelter steunen kan door een donatie.

Of bestel je dierenvoeding en materialen online via onze links!

Bereikbaar

Onze organisatie blijft bereikbaar en zal kittens in nood NIET in de steek laten. Wij zullen samen met de melder kijken wat mogelijk is zodat kittens die zorgen nodig hebben, geholpen kunnen worden! Je kan ons bereiken via planning@catshelter.be

Bezorg ons zoveel mogelijk info alsook een foto en gewicht (tenzij het gaat om kittens waarvan een moederkat misschien in de buurt loopt: neem deze niet zomaar weg!) Via gsm zij we bereikbaar van 18u-20u op 0472/64.80.99.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!