Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

De winterperiode is traditioneel de rustigste periode van het jaar in onze kittenopvang.  De meeste pleeggezinnen genieten van een rustperiode zonder patiëntjes in huis. Veel tijd voor de eigen huisdieren die de aandacht even niet moeten delen met de opvangkittens die veel zorg nodig hebben. In enkele gezinnen is het seizoen echter nog niet gestopt. Nieuwe pleegmama Ann kreeg zo twee maanden geleden haar eerste papflesnestje in opvang, ze waren toen amper enkele dagen oud. Twee van de vijf kleintjes haalden het, ondanks de intensieve zorg, helaas niet. Van de drie overblijvers zou Ann er zelf twee adopteren, maar hoe maak je zo’n keuze…? Niet dus: de drie zusjes blijven allemaal fijn bij hun pleeggezin wonen.

Intussen krijgen nu en dan meldingen met vraag naar advies over zwerfkatten die buiten zitten en soms op de sukkel geraken.

Mensschuwe zwerfkatten vangen voor het behandelen van niesziekte is helaas niet altijd de beste optie. Stress in gevangenschap vermindert hun weerstand waardoor niesziekte net de bovenhand krijgt. Zwerfkatten die ondersteuning nodig hebben, kunnen wel geholpen worden met antibioticum onder natvoer (informeer bij de dierenarts) als ze snotteren of ontstoken oogjes zouden krijgen (informeer bij de dierenarts).

Een warme beschutte slaapplek kan je zelf ook maken met isomo en eenvoudige materialen.  Online kan je heel wat tips vinden hierover (zwerfkatten schuildozen maken). Een voorbeeld hier.

Gericht bijvoederen is beslist aangeraden, maar zorg dat het voer droog staat!

Let ook op om bij koude dagen zeker even op de motorkap te tikken zodat katten die de warmte opzoeken tijdige kunnen wegspringen voor de auto vertrekt. Zo kan je vermijden dat katten gekwetst raken.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!