Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

De winterperiode is de rustperiode in onze kittenopvang. Het was bang afwachten maar in december en januari kwamen geen kittens die buiten in erbarmelijke omstandigheden gevonden werden in opvang.

Dat wil niet zeggen dat er buiten geen katjes zijn die hulp nodig hebben. Een schuwe zwerfkat hoort niet thuis in een asiel of in huis maar heeft wel degelijk beschutting en voeding nodig.

Heb je in jouw omgeving zwerfkatten? Zorg dan zeker dat deze gesteriliseerd of gecastreerd zijn via het zwerfkattenproject van jouw gemeente. Het voorjaar zit eraan te komen en dan gaan zwerfkatten zich weer voortplanten. Wacht dus niet tot er een hele familie in jouw buurt loopt!

Hoe melding maken van een zwerfkat?

Contacteer de milieudienst van jouw gemeente en geef hen door hoeveel zwerfkatten gevangen moeten worden voor sterilisatie. Zij geven jouw melding door aan hun partner. Deze zal binnen de maand met jou contact opnemen om vangkooien te zetten. De katten worden op kosten van de gemeente geopereerd zodat de populatie op die plek niet kan toenemen.

Let op: tamme katten worden niet via de gemeente in orde gebracht. Deze blijven in het dierenasiel waar een nieuwe thuis voor hen wordt gezocht.

Laat jouw huiskat steriliseren/castreren

Het is intussen bij wet verplicht jouw huiskat tijdig (voor de leeftijd van 5 maanden) te laten steriliseren. Alle info over deze wettelijke verplichting lees je hier.

Vanaf 14 februari zijn in deelnemende Limburgse gemeenten kortingsbonnen verkrijgbaar voor de sterilisatie van huiskatten. Maak er zeker gebruik van!

Valentijn: chocomousse en koekjes

Elke voorjaar organiseren we voor de start van het kittenseizoen een actie om centjes in het laatje te brengen.

Bestellen kan nog tot 7 februari via catsheltermerchandising@gmail.com. Dan gaan onze keukenprinsesjes aan de slag.

Wil je graag op een andere manier helpen? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop.

Of kom een bezoekje brengen aan onze verkoopstand in Horta (Tessenderloseweg 84, Diest) op zaterdag 19 februari (9u-17u).

DRINGEND kattenvriend gezocht

Helaas moeten Isa en Erwin op zoek naar een nieuwe thuis. Dit super lieve seniorenduo hunkert naar een warm mandje bij kattenvrienden waar ze de aandacht niet hoeven te delen met andere huisdieren en waar ze in alle rust kunnen genieten, knuffelen en aaikes krijgen. Alle info op hun adoptiepagina.

Interesse in adoptie? Vul hun adoptieformulier in.

Fundraising FIP katje Stella

In het najaar werd een fundraising gestart voor katje Stella. Een dure behandeling was noodzakelijk om haar leventje te redden. Het goede nieuws: de behandeling slaat aan! Stella doet het al veel beter. We zijn er nog niet. De behandeling is nog even nodig.

Steunen jullie ons om haar met deze behandeling verder te helpen? Dat kan via deze link.

Donatie Inaba Benelux

Een dikke merci aan Inaba Benelux die onze opvang steunden met 256 tubes vloeibare snoepjes die bij de socialisatie van bange katjes heel goed van pas komen!

Voorbereiding werkingsjaar 2022

Achter de schermen zijn we heel hard aan het werk met de round-up van 2021 en de voorbereiding van onze nieuwe werking in 2022. Er zijn heel wat veranderingen op til waardoor we onze handen goed vol hebben. Om die reden nemen we tot 31 maart ook even geen nieuwe patiƫntjes in opvang.

Nog even geduld. Eind maart lezen jullie hier alles over onze make-over šŸ™‚

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!