Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

20 augustus.  De week ging met een rotvaart van start! Via het dierenasiel van Genk kwam de vraag of we plaats hebben voor vier kittens van 2,5 weekjes oud. Vier wit-zwart gevlekte kittens kregen een lekker warm plekje in de couveuse. ‘De koetjes’ noemt hun pleegmama hen. Meteen erna komt de volgende melding uit Ham binnen van een lief knulletje van 5 weekjes. Ook voor de kleine Anton is er een plaatsje vrij.

 

21 augustus. Hanne, het prikkeldraadpoesje, is geopereerd. De wonde ter grootte van een 2 euro muntstuk werd afgesloten met een huidflapje. Ze heeft ook nog een gebroken borstbeen. Omdat ze goed eet en alert is, mag ze vandaag al naar één van onze pleeggezinnen verhuizen. Hier zal ze nauwlettend opgevolgd worden en kan ze in alle rust herstellen.

Vandaag werd ook Alpi geopereerd, aan een navelbreukje. De operatie is goed verlopen, maar onze kleine held heeft zijn vestje uitgekregen en zijn draadjes doorgebeten. Hij is ondertussen weer opnieuw gehecht en moet nu een kraagje om.

Intussen komt een noodmelding uit Beringen binnen. Een zwerfmamapoes is bevallen en maar 1 van de kittens heeft de bevalling overleefd. Mamapoes wil het pasgeboren kitten niet voeden of verzorgen. De meldster brengt het fragiele kleintje naar één van onze couveusegezinnen, waar het de nodige warmte en zorgen krijgt.

 

22 augustus.  Geen twijfel mogelijk: de tweede worp is volop bezig!  De volgende melding van pasgeboren babykittens loopt binnen. Bij een dierenarts uit Heusden-Zolder werden twee kittens binnengebracht. Aangezien pas morgen een plekje vrijkomt, blijven ze nog een nachtje onder de zorgen van de dierenarts.

En dan loopt de volgende melding weer binnen: het zwerfkattenproject uit Balen zoekt opvangplek voor drie jonge zwerfkittens die in een vangkooi liepen tijdens een vangactie. Gelukkig was er weer een pleeggezin net terug uit verlof die meteen klaarstond om deze bange kittens op te vangen.

 

23 augustus.  Het prikkeldraadpoesje Hanne blijkt moeite te hebben met ademen. Aerosol en zuurstoftoediening helpen niet. Bij de dierenarts werd een foto van de longen werd gemaakt. Alles zag er mooi en zuiver uit.  De problemen bij het ademen worden veroorzaakt door het gebroken borstbeen. Je kan het vergelijken met gebroken ribben bij de mens. Na een tiental dagen zal dit beter zijn.

Deze namiddag kregen we melding van een mevrouw uit Genk die op haar werk een kitten gevonden had van een 2-tal weekjes oud. Helaas konden we haar niet verder helpen. Al onze couveusegezinnen zijn volzet. Gelukkig heeft ze hulp gevonden bij een collega-organisatie. Zij gaan ervoor zorgen dat dit kleintje nog een mooie toekomst krijgt.

 

24 augustus. Voor de allerkleintjes is het dikwijls vechten tegen de bierkaai. Dat de mama hen verstoot of achtergelaten heeft, heeft meestal een reden. Helaas gaven de baby’tjes die via de dierenarts uit Heusden-Zolder binnenkwamen en het enige kitten dat door de moeder was achtergelaten, de strijd op. Hun pleegmama heeft haar uiterste best gedaan en hen alles gegeven wat ze maar kon. Maar het mocht niet zijn… RIP lieve kleintjes…

 

25 augustus. Vandaag werden onze nieuwe ecologische draagtassen voorgesteld met prachtig ontwerp van Maria Tiqwah. Wacht niet te lang om jouw bestelling te plaatsen. Er zijn 250 exemplaren beschikbaar, op is op!De draagtas is geweven uit 80% gerecycleerd katoen en heeft mooi afgewerkte randen en lange handgrepen met verstevigde kruissteken. Afmetingen: 37 x 43 cm (hengsels: 65 cm). Kostprijs 15 euro (excl verzending)  tot 2 stuks in België: 2,5 euro. Bestellingen via catsheltermerchandising@gmail.com

 

26 augustus. Ook in het weekend springen onze pleeggezinnen in de auto om met hun logeetjes naar de dierenarts te rijden. En je zal zien dat op zondag er steeds noodmeldingen zijn. Zo werden ook nu weer gevonden babykittens in spoed naar de dierenarts gebracht maar helaas kon geen hulp meer baten.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!