Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Het najaar is gestart, maar het kittenseizoen zit er nog niet op. Via verschillende kanalen komen nog steeds meldingen binnen van babykittens of erg onderkomen kittens die dringend hulp nodig hebben.

Collega’s helpen

We staan er niet alleen voor in de sector en helpen collega’s graag uit de nood als er gezocht wordt naar opvangplekjes.

September startte met een laffe dumpactie. In het asiel van Genk werden 2 babykittens binnengebracht die bij de melder in de brievenbus gedumpt waren. Het was voor Gerrie en Gilroy van 2 weken oud een geluk bij een ongeluk dat ze bij dierenvrienden terechtkwamen. Na een telefoontje van onze collega’s werd de couveuse bij één van onze papflesmoeders meteen ingeplugd zodat de kleintjes bij aankomst meteen warm gelegd konden worden. Bij dat pleeggezin verbleef ook al een kitten dat de week ervoor als enige overlevende van een nestje van 7 werd binnengebracht. Faiza kan na de quarantaine samen met hen verder opgroeien.

Net als ons krijgen onze collega’s de kittens vaak op het einde van hun krachten bij hen binnen. Twee kittens met de navelstreng nog aan en met zwaar ondergewicht moeten al geruime tijd zonder moeder hebben gelegen. Nog voor de kleintjes bij ons couveusegezin aankwamen was het zwakste al overleden. Ook het andere kitten overleefde de nacht helaas niet overleefd…

Via ‘t Dierenthuisje in Geel kwam een hulpvraag voor 2 kittens die aan de rand van een veld verspreid gevonden waren. Er was nergens een moederkat te bespeuren. Waarschijnlijk werden de kleintjes van amper 3 weken oud gedumpt. Eén van onze nieuwe pleeggezinnen ontving Kastafiore en Kordelia met open armen en gaf hen een warm plekje.

Eveneens via ‘t Dierenthuisje in Geel kon een kitten van bijna 6 weekjes geholpen worden. De kleine uk zat vast tussen de spaken van een wiel en moest eruit bevrijd worden. Een nestgenootje werd helaas niet meer teruggevonden. Kleine Pnina kwam in opvang waar ze haar buikje gretig vol kon eten en tot rust kon komen.

Een andere oproep via ‘t Dierenthuisje in Geel ging om een nestje van 5 pasgeboren kittens die luid lagen te krijsen. Mams was niet meer in de buurt gezien. De kleintjes zaten vol vliegen en maden wat jammergenoeg geen goed teken is. Een couveusegezin stond klaar maar hulp mocht niet meer baten. De pasgeboren kittens lagen al te lang zonder warmte of voeding stierven kort na een spoedbezoek aan de dierenarts.

Meldingen van particulieren

Niet alleen collega’s vragen onze hulp. Ook via particulieren blijven meldingen hun weg naar ons vinden. Een melder had in de tuin een moederkat met kroost gevonden. De 4 kittens hadden intussen de leeftijd om gesocialiseerd te worden om zo een nieuwe thuis voor hen te vinden. Nuria, Nessa, Noreen en Nicolas kregen een opvangplekje in één van onze pleeggezinnen. De moederkat werd gesteriliseerd en kreeg een thuis bij de melder.

Een kitten dat al 2 dagen moederziel alleen liep te dolen, werd bij ons aangemeld. Het kleintje deed het niet goed. Vieze draddels plakten rond haar oogjes, haar derde ooglid was zichtbaar en ze was graatmager. Er werd in spoed mee naar één van onze dierenartsen met wachtdienst gereden. Na een nachtje hospitalisatie kon Padma herstellen en aansterken bij één van onze pleeggezinnen. Helaas ging het kort nadien terug de verkeerde kant uit en werd ze opnieuw gehospitaliseerd. Er bleek met dit fragiele kittentje veel meer aan de hand.

Een ander fragiel kittentje, Fragile knokt zich intussen langzaam maar zeker een weg om op te groeien. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Het kleintje heeft nog steeds een superdun vachtje en heeft een enorme achterstand in groei. Dit kleine vechtertje en haar pleegmama geven niet zomaar op. Samen met haar maatje Spitsmuisje probeert ze meer en meer te genieten van haar kittentijd.

Fundraising

Intussen zijn we gestart met het opnemen van bestellingen voor onze Beleef Chocolade Boxen. Iedereen die een box met heerlijke chocolade proevertjes bestelt via catsheltermerchandising@gmail.com, helpt daadwerkelijk mee om een verschil uit te maken in het leven van deze hulpbehoevende kittens. Alle inkomsten gaan integraal naar de medische zorg van alle opvangkatjes onder onze hoede!

Heb jij jouw chocoladebox al besteld? Lees er hier meer over.

Onze internetveiling staat intussen klaar op www.veiling.catshelter.be. Bieden kan pas vanaf 4 oktober maar een account om te bieden, kan je nu al aanmaken. Elk bod helpt onze opvangkittens enorm!

Bied op iets leuks of om een ander een cadeautje te geven!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!