Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Nog heel druk in het najaar

Ook deze maand kwamen vele onderkomen kittens in opvang en stonden hospitalisaties en oogoperaties op de agenda.

Uit Kaulille kregen we wel een heel vreemde melding. Een babykitten, met de navelstreng er nog aan, werd gevonden op 2 meter hoogte in een boom. Riley werd waarschijnlijk om één of andere reden door mamapoes achtergelaten tijdens het verleggen. Ze is ondertussen al een flink poesje dat weldra haar eerste inenting mag krijgen.

Onderkomen kittens

Eén van onze pleeggezinnen vond 4 kittens van 6 weken op een camping in Lommel. Onder de vlooien, met dikke wormenbuikjes en erg bang kwamen ze bij hun pleegmama binnen. Daar werden ze behandeld. Ze waren erg onder de indruk en beten letterlijk en figuurlijk flink van zich af. Na een dagje rust om te bekomen van alle avonturen, waren 2 van de 4 kittens al goed ontdooid. Sipho en Seyna lieten zich strelen en oppakken. Om te voorkomen dat de angst van de andere 2 kittens zou overgenomen worden, splitste de pleegmama hen tijdelijk op. Na enkele dagen werden ze herenigd. Dat was een goede beslissing want ook Sylvester en Sonya beginnen heel voorzichtig te ontdooien. We zijn er nog niet, maar ze gaan elke dag een klein stapje vooruit.

Een gevonden kitten werd bij één van onze pleeggezinnen door de buurvrouw gedropt. Jammer dat een pleeggezin op deze manier met de rug tegen de muur wordt gezet. De pleegmama was zelf nog herstellende van een operatie en kon het kitten niet zorgen. Op dat moment zaten zowat al onze pleeggezinnen overvol. Uiteindelijk werd nog een puzzelplekje gevonden. Helaas werd kort na aankomst bij dit kitten een schimmelinfectie vastgesteld. Kleine Carine moet hiervoor 5 weken behandeld worden. Voor de pleegpapa kan het poetsen en ontsmetten nu beginnen om de hardnekkige sporen te lijf te gaan. Gelukkig hebben beide pleeggezinnen de quarantaine goed gehandhaafd zodat de omgeving niet besmet werd.

Op Facebook werd een kitten met etteroogjes aangeboden. Eén van onze vrijwilligers kon de meldster gelukkig overhalen om het kleintje niet aan eender wie mee te geven. Ze reed meteen naar Pelt om Rico op te halen. Tijdens het wegen zagen ze maden aan een pootje. Bij de dierenarts werden de wondjes grondig gespoeld en ontsmet.

Rico werd ingespoten om ronddwalende maden te vernietigen.

Het kleine ventje was graatmager, flink niesziek en had herpesoogjes. Gelukkig had de pleegmama ervaring met het verzorgen van zieke oogjes en werd de behandeling meteen opgestart. Na een bezoek bij de oogspecialist moest de behandeling nog 2 weken verder gezet worden omdat een herpesinfectie meestal na 3 weken intensief druppelen en zalven onder controle is. Rico is ondertussen al goed gegroeid en bijgekomen. Hopelijk genezen zijn oogjes goed en blijft hij zijn volledig zicht behouden.

Kittens met stompjes

Drie kittens werden plots weesjes toen hun zwerfmama in Kwaadmechelen overreden werd. Ze waren niet alleen zwaar niesziek met erg ontstoken oogjes. Twee van deze 6 weken oude kittens hadden onvolgroeide achterpootjes.

Tijdens de castratie zullen hun stompjes geamputeerd worden aangezien deze ernstig kunnen onsteken. Gelukkig herstellen jonge kittens zich steeds wonderbaarlijk snel van zulke ingrepen en kunnen ze zich nadien prima redden met hun handicapje. Dit vrolijke trio stelt het intussen goed en hebben samen een nieuwe thuis gevonden 🙂

Intussen kwamen bijna dagelijks kittens vrij voor adoptie. Deze hebben momenteel steeds binnen de dag een afspraakje. Voor oudere kittens vlot het normaal niet zo goed, maar toen Magic en Moppy na wekenlange behandeling eindelijk vrij kwamen voor adoptie en we hen op Facebook in de kijker zetten, hadden ze diezelfde dag al een afspraakje te pakken! Super dat kittens met een handicapje ook een kans krijgen op een fijne thuis.

Bevalling

Hoogzwangere Dolce beviel enkele dagen na aankomst van 4 vinnige kittens, 2 zwartjes en 2 tijgertjes. De kittens zijn kort na de geboorte meteen beginnen zuigen. Dolce rustte, genoot, en likte zichzelf en de kittens schoon.

Na 2 weken wogen ze al rond de 300gram. Je ziet ze nu zienderogen evolueren, alsof ze beseffen dat er ook een buitenwereld is. Ze beginnen wat rond te wiebelen op hun pootjes. Binnenkort gaat mams en haar kroost op zoek naar een nieuwe thuis.

Mela gevat op wildcamera

We blijven met veel plezier de verhaaltjes lezen en de foto’s bekijken van onze opvangers in hun nieuwe thuis. En we zijn niet alleen. Ook onze volgers op Facebook zien tussen het vele leed graag verhalen met een happy end. Heb je bij ons kittens geadopteerd? Mail zeker naar planning@catshelter.be en laat ons meegenieten!

Een heel ander soort succesverhaaltje kregen we over Mela. Dit schuwe zwerfkatje kwam via de collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden met kroost van 2 weken oud in opvang. Mela verzorgde haar kroost goed maar contact met mensen vond ze akelig. Er werd gezocht naar een thuis waar ze zich in haar element kon voelen, weg van mensen maar toch met beschutting en voeding. De moeder van een ander pleeggezin wou Mela bij haar wel een beschermde plek geven waar ze een grote schuur ter beschikking had, slaap- en verstopplekken en eten,…

Na een periode van gewenning op die plek, kreeg ze haar vrijheid. Ze werd niet meer gezien. Het eten was op maar was het Mela die kwam eten? Het pleeggezin hoopte hard dat zij het was en zette een wildcamera in. En die bracht bevestiging en filmde Mela tijdens het eten. Zowel het gezin als de adoptante waren dolblij. Mela blijft op haar beschutte slaapplek waar haar voeding dagelijks op haar staat te wachten.

Fundraising

Zoals elk jaar trekken we bij de start van het najaar onze fundraising weer op gang. Het potje is tijdens de zomer weer enorm geslonken door de aanhoudende facturen maar alle energie gaat tijdens het drukste moment van het seizoen naar het zoeken van opvangplekjes en ondersteunen van onze pleeggezinnen.

Op 4 oktober startte traditiegetrouw onze internetveiling met alweer een massa aan leuke items die ons veilingteam had ingezameld. Al van bij de start kwamen de biedingen goed op gang. Deze online fundraising betekent voor onze organisatie ontzettend veel. Het enthousiasme van artiesten en kunstenaars enerzijds en bieders anderzijds is hartverwarmend en het bracht ook nu weer een prachtige bedrag op van 3939 euro.

Viyo via dierendonatie.be. Onze zorgkittens krijgen het beste aan voeding om hen er bovenop te helpen. Ook supplementen worden ingezet om de weerstand te verhogen. Toen de voorraad Viyo dagporties uitgeput was en het aanbod van dierendonatie.be kwam om te helpen, namen we dit gretig aan. Dit initiatief zamelt momenteel online geld in waar ze dit product voor ons mee zullen aankopen, helemaal super! We zijn er nog niet. Klik op deze link.

Donaties. Ook van Pink Paws kregen we een voorraadje Viyo dat ze konden missen en dat kwam goed van pas! Intussen kregen we ook leuke donaties van MaxiZoo Beringen en MaxiZoo Aarschot waar onze kittens veel plezier aan hebben.

Ook de promotie voor onze Beleef Chocolade werd opgestart. We hopen op zondag 17 november weer op een grote opkomst. Iedereen die komt genieten van het vele lekkers, helpt onze patiëntjes! Schrijf zeker tijdig in.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!