Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Het najaar zette in met veel regen en wind. In dat gure weer worden helaas nog steeds kittens buiten gevonden die dringend extra zorgen nodig hadden. Het werd een erg zware maand met veel kittens die ernstig ziek waren. Ook de meldingen stopten niet.

Het was in oktober ontzettend moeilijk om plekjes te puzzelen op een moment dat iedereen overrompeld werd. Intussen waken we over de infectiedruk en wat mogelijk is voor onze gezinnen. Net als onze collega’s ervaren we dat dit najaar veel zwaarder is dan andere jaren.

De veiling is afgelopen

Ook dit jaar maakte ons veilingteam er weer een succesvolle editie van met een zeer groot aanbod aan kunst en leuke items. Jullie zijn op 3 oktober meteen enthousiast beginnen bieden waarbij de teller al snel de 1000 euro overschreed. Op zondag 23 oktober tikten we af met een mooi eindbedrag van 3568 euro!

Aan ons top veilingteam, iedereen die iets heeft geschonken en heeft geboden, een welgemeende dikke merci!

Deze inkomsten helpen ons om de vele kittens die hun weg naar ons vinden al het nodige te bieden. Het werd een oktobermaand met zeer hoge dierenartskosten. Op de lauweren rusten zit er niet in. En daarom ook een waarom oproep om voor 11 november zeker onze overheerlijke Beleef Chocolade box voor amper 15 euro te bestellen!

Een greep uit onze oktober patiƫntjes lees je hieronder:

Zwerfkittens

Drie kittens van amper 5 weken oud kwamen via de collega’s van het zwerfkattenproject in Balen binnen. Ze waren bij aankomst wat onder de indruk, maar dronken al snel van het flesje en smikkelden iets later gretig van hun vastvoer.

Sour brak een ernstig virus door en moest bijna een week gehospitaliseerd. Terug thuis was het vreugde alom. Als een dartel – weliswaar wat zwalpend – veulentje huppelde Sour tussen de zusjes alsof ze nooit was weggeweest. Spicy en Saucy hingen intussen eveneens als lijm aan elkaar. Een duo vormen en een enkeling was een aartsmoeilijke taak. Dus maakten we er gewoon een triootje van! Dit trio verpulverde meteen alle records. Amper enkele uren online of ze hadden al een afspraakje te pakken en het klikte meteen šŸ™‚

Via onze collega’s van het Blauwe Kruis in Lommel kwamen 4 kittens in opvang. Voor 2 van hen was het dringend tijd om te leren wennen aan huiselijke geluiden. Vias en VivĆ© waren bij aankomst erg onder de indruk, maar leren nu dat mensen in huis, stemmen die uit TV of radio komen niet eng hoeven te zijn. Ook vriendelijk contact en spel horen nu bij hun dagelijkse routine. Deze 2 knapperds zoeken intussen ook naar een thuis.

Een ander duootje had meer opvolging nodig. Quinnie en Qinnie wogen amper 315 gram en bleken erg moeilijk te eten. Na een week kwakkelen en 4 dagen hospitalisatie om hun zorgelijke gewichtsverlies te observeren, gaven ze bij de dierenarts helaas de strijd tegen een hardnekkig calicivirus op.

Bij Ć©Ć©n van onze dierenartsen werd een kitten binnengebracht dat amper 300gram woog. Ook deze uk kwam in opvang en stelt het momenteel heel goed.

Kort nadien alweer een zwerfkitten dat met spoed ergens heen moest. En zo bleven de meldingen binnenkomen. Een vijfling (met 1 vreemd eendje in de bijt) vond eveneens hun weg naar Ć©Ć©n van onze pleeggezinnen. Zij vonden intussen een baasje waar ze in december naartoe zullen verhuizen.

Zonder een centrale locatie is het niet evident om deze najaarsdrukte (met veel kittens die plots erg ziek worden) het hoofd te bieden. Noodgedwongen moesten deze maand kittens schuiven. Intussen proberen we back-up plekjes vrij houden voor als kittens te ziek worden en meer zorgen nodig hebben dan nodig is bij een gezin dat full-time werkt. En dat is niet evident als meldingen van zwerfkittens die dringend nood hebben, blijven binnenkomen. Gelukkig kan onze planning goed puzzelen. We blijven intussen waken over de infectiedruk om geen aanwezige kittens of nieuwkomers in gevaar te brengen.

Herpesinfecties

Als we foto’s zoals deze binnen krijgen, weten we dat er snel gehandeld moet worden. Oogjes zien er vaak erg akelig uit door opgedroogde etter. Het is dan kwestie van al dat vuil heel voorzichtig los te weken. Met een bang hartje is het dan afwachten wat onder die korsten zichtbaar of niet zichtbaar wordt. Is er een oogje? Is het nog te redden? Intensieve oogverzorging en ondersteuning voor de luchtwegeninfectie (die zorgde voor snot en heftige niesbuien) werd opgestart. Na 1 dag werden de oogjes zichtbaar, na 1 week was er al een opmerkelijk verschil.

Kort erna kwam via de collega’s van het dierenasiel van Genk een volgend zwaar niesziek kitten in opvang. Ook Reintje bleek calici te hebben. Haar tengere lijfje vecht een loodzware strijd tegen een virus dat heel hardnekkig de weerstand van een kitten onderdrukt.

Ja de chip en registratie werken!

Helaas raken katten nog steeds vermist. Soms door een ongelukje mee gelift naar een andere plek, soms zijn ze door een opportunistische schranspartij elders blijven plakken. Als dat gebeurt en de kat komt terecht bij een goede ziel die zich erover ontfermt en ermee naar de dierenarts gaat, is de vreugde van het baasje heel groot met het nieuws “jullie kat zit bij ons”. Zo kwam kater Moby (Mormeltje) na drie maanden rondzwerven terecht bij mensen in de tuin die hem hadden willen houden en ermee naar de dierenarts gingen waar zijn chip werd uitgelezen en duidelijk werd dat hij als vermist stond geregistreerd.

Onrust in huis?

Met het slechte weer vertoeven onze katten terug veel meer binnenshuis. Voor sommige katten is het dan weer wennen aan baasjes die terug opmerkelijk minder of net weer meer thuiswerken. Heb je de indruk dat ze wat onrustig zijn? Pas onze tips toe om hen terug meer rust in huis te geven.

Fundraising

Het werd door calici een erg zware oktobermaand: zowel mentaal voor onze vrijwilligers als financieel. De hospitalisaties van kittens wegen flink door in onze medische onkosten. Maar op dergelijke noodzorg besparen we niet. Ze krijgen alle kansen die nodig zijn.

Bestellen jullie allemaal massaal onze Beleef Chocolade box om zo onze zorgpatiƫntjes te blijven helpen?

Bestellen kan tot 11 november via catsheltermerchandising@gmail.com

Neem zeker ook een kijkje in onze webshop. Er zijn nog een aantal promopakketten beschikbaar.

Een dikke merci

We eindigen graag met een positieve noot. Want ondanks alles staan donateurs en bedrijven die onze opzet genegen zijn klaar met steun en donaties. Alweer een dikke merci aan MaxiZoo Beringen voor een partij voeding voor de zwerfkatjes! Ook voor hen breken de moeilijkste maanden van het jaar aan.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!