Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

De zomermaanden liggen achter ons, de herfstvakantie is gestart. Dat wilt niet zeggen dat de meldingen ook meteen stilvallen. Naar het najaar toe wordt het wel wat rustiger, maar de ernst van de situatie waarin kittens in de regen gevonden worden is er helaas niet minder op. Hieronder een kleine greep uit de meldingen in oktober.

Najaarspatiëntjes

Via de collega’s van het dierenasiel van Genk kwam een graatmager kitten van 4 weken oud in de opvang. Alayna werd bij één van onze planningsdames/pleeggezin meteen behandeld tegen erge diarree. Langzaam maar zeker komt ze op krachten en komt ook bij in gewicht. In dat pleeggezin verblijven ook Sumerley & Sumaya. Na de verplichte quarantaine zullen ze van zodra het veilig is met elkaar kunnen kennismaken.

Bij het Dierenthuisje in Geel waren 5 kittens van 3 weken oud binnengebracht. Aangezien de kittens op de sukkel bleven en meer intensieve zorgen nodig hadden, werd onze hulp ingeschakeld. Pollo, Pronto, Prista, Prixi en Panini kwamen in opvang en groeien intussen als kool.

Uit Tessenderlo kwam een noodoproep binnen. Een schuwe zwerfkat liep met haar kittens in een tuin. Deze waren inmiddels 7,5 weken oud maar hadden dringend verzorging nodig voor hun zwaar ontstoken oogjes. Na het zien van de foto’s werd niet getwijfeld om ze in opvang te laten komen.

Al snel werd duidelijk dat het oogje nagekeken moest worden door onze oogarts. Mama de zwerfkattin, werd intussen via het zwerfkattenproject gesteriliseerd en kreeg haar vrijheid terug. De oogjes worden momenteel behandeld.

Ook in Paal werd een kitten gevonden met aangetaste oogjes. Blackbeard kon terecht bij het pleeggezin dat Squint, Salazar en Sparrow met eveneens zieke oogjes verzorgt. Een paar zieke oogjes meer, dat was voor het pleeggezin geen enkel probleem. Als ze genezen zijn, kan de bende met elkaar kennismaken.

Eveneens uit Beringen kwam een spoedmelding van een kitten dat door de mamapoes verstoten werd. Kleine Giulia was flink niesziek. Omdat ze niets kan ruiken door haar verstopte neusje wil ze niet zelfstandig eten. Bij haar pleegmama krijgt ze alle verzorging en liefde om snel weer beter te worden.

Eén van onze dierenartsen liet via een pleeggezin, dat toevallig op consultatie was, weten dat er een doorweekt kitten van ongeveer 9,5 weken was binnengebracht. Lucien mocht met de pleegmama mee om verzorgd en vertroeteld te worden.

Zorgkittens

Niet alle kittens knappen even snel op. Sommige hebben onderliggende aandoeningen die intensieve opvolging vragen. Die aandoeningen zijn vaak zo ernstig dat het geen optie is om de kittens te plaatsen.

En dat is het geval bij Fragile. Zij heeft ataxie en scoliose en heeft een enorme achterstand in groei en een zeer lage weerstand. Omwille van haar verstoorde motoriek en haar zeer zwakke gestel werd besloten haar als blijvertje onder onze hoede te houden. Dat betekent dat ze bij haar pleeggezin mag blijven maar dat Cat Shelter haar medisch blijft opvolgen.

Helaas is de aandoening vaak te ernstig. Batou kwam op 27 juni in opvang met een ernstige slokdarmaandoening. Hij werd door zijn pleeggezin nauwgezet opgevolgd en met veel liefde omringd. Hij had ups en downs tot de laatste dip helaas te veel was. Batou gaf op 25 oktober de strijd op. Het pleeggezin had dit lieve zorgkatje heel diep in hun hart gesloten. Het afscheid viel dan ook heel zwaar. RIP lieve Batou…

Fundraising

Via MaxiZoo en vrijwilligers worden non-stop materialen, voeding en grit ingezameld. En dat komt goed van pas!

Elk jaar organiseren we daarom in het najaar events en inzamelacties om een deel van de kosten die we maken tijdens het drukke kittenseizoen te kunnen dragen.

Op 4 oktober ging onze jaarlijkse internetveiling van start met een recordaantal aan items in de aanbieding. Al snel kwamen biedingen op gang. Enkele dagen voor de slotdag werden onze berichten om het slot van de veiling in de kijker te zetten verwijderd door Facebook. Deze werden door iemand die het lot van zwerfkittens niet echt genegen is gerapporteerd als spam. Even vreesden we voor het effect, maar niets was minder waar. De steunbetuigingen en het massaal delen van onze reactie op deze situatie bezorgde onze veiling net veel meer zichtbaarheid op sociale media. En dankzij die warme steun van sympathisanten en donateurs werd deze editie alweer een enorm succes met 4351 euro aan inkomsten!

Intussen staat ons laatste maar lekkerste event van het jaar in de startblokken. Dit jaar gaat omwille van Covid-19 onze Beleef Chocolade niet als wandeling met proevertjes in een zaal maar bij jou thuis door. Het concept voor onze Beleef Chocolade boxen wordt warm onthaald. Je kan er immers veilig in je eigen bubbel thuis van genieten. We hopen dan ook dat er massaal besteld zal worden zodat we het jaar positief kunnen afsluiten!

Heb jij jouw Chocoldade Box al besteld? Of doe er iemand die een opkikkertje kan gebruiken in deze moeilijke tijden een plezier mee! Een student op kot, grootouders die vaak alleen zitten of gewoon een vriend of vriendin die je een plezier kan doen met deze onverwachtse traktatie. Je bezorgt hen iets leuks en helpt er tegelijk onze hulpbehoevende kittens mee. Super toch? Kijk meteen even op deze link voor meer info.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!