Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

In november werd het eindelijk wat rustiger met meldingen voor gevonden kittens. Dat wilt niet zeggen dat er zich geen jong grut meer in de opvang bevindt. Er zijn nog vele kittens die achter de schermen aan het aansterken zijn of bijna vertrekkensklaar zijn om naar hun nieuwe thuis te verhuizen. Deze werden intussen zo goed als allemaal reeds besproken.

Verstekelingen

In november werd een kleine verstekeling gevonden tijdens de rit van een Duitse vrachtwagenchauffeur. Luxio mocht samen met een broertje of zusje de rit verder uitzitten in de cabine van de vrachtwagen. Helaas werd eentje weggegeven alvorens men bij het pleeggezin aankwam waar ze allebei welkom waren geweest.

Nog een ander kitten had zich elders onder de motorkap van een auto verscholen. Toen de chauffeur en zijn vrouw iets hoorden piepen, stopten ze halverwege hun rit. Omdat ze het kitten niet konden pakken, werd de brandweer erbij gehaald. 3 brandweermannen konden de kleine uk uiteindelijk uit de benarde situatie verlossen. Combo kwam er zonder ‘kleerscheuren’ vanaf. Van de wagen kunnen we dat niet zeggen. Bodemplaat en wielkap moesten afgebroken worden. Combo werd genoemd naar de onfortuinlijke auto.

Kittens in revalidatie

We hebben steeds vele kittens in opvang met een grote verscheidenheid aan verhalen. En dan heb je de echte pechvogels. Daar hoort ook Carientje bij. Ze leek op het eerste zicht in orde, ook al was ze erg bang. Dankzij het waakzame oog van haar pleegpapa werd ontdekt dat ze met een gemene schimmelinfectie zat. Gedurende 5 weken kreeg ze medicatie en werden de plekjes gedept met een speciaal product. Omdat een schimmelinfectie zeer besmettelijk is, bleef ze noodgedwongen in quarantaine. Gelukkig is ze volledig hersteld, en heeft ze intussen kennis mogen maken met Combo. Als ze er klaar voor zijn, mogen ze samen op zoek naar een gouden mandje.

Rico zijn oogje was zwaar aangetast door een herpesinfectie. Hij kon zijn zicht behouden door een intensieve behandeling van 3 weken. Hij vond samen met zijn vriendje Duster een fijne thuis.

En zo zijn er nog vele kittens die we zienderogen zien opknappen en op een heel positieve manier zien openbloeien voor ze naar hun eigen warme nest kunnen verhuizen. En dat doet echt deugd om te zien.

Zwerfkatten helpen

Tijdens de donkere herfstdagen zien we helaas ook meer meldingen van gekwetste katten of oudere zwerfkatten die het plots erg moeilijk krijgen. Soms zijn ze in zo’n erge staat dat geen enkele hulp meer kan baten. Het leven van een zwerfkat is niet makkelijk.

Zorg zeker dat je de zwervers in jouw omgeving beschutting en voeding biedt en hou goed in de gaten wanneer ze minder gaan eten. Niesziekte komt vaak voor eens de weerstand van een verzwakte kat is gebroken. In overleg met een dierenarts kan je haar geurend voer met antibioticum geven zodat ze er tegen kan vechten.

Op zoek naar ideetjes voor schuilhokken? Google zeker even op schuthokken zwerfkat in de winter. Met eenvoudige materialen kan je een degelijke en goed geïsoleerde slaapplek maken.

Boerderijkatjes

In onze adoptierubriek kan je enkele boerderijkatjes terugvinden. Deze zitten niet bij Cat Shelter in opvang maar bij andere organisaties. Aangezien zij met spoed op zoek zijn naar een geschikte ‘thuis’ voor hen, helpen we graag mee zoeken zodat deze schuwe asielkatjes die nood hebben aan een plek waar ze beschutting en voer krijgen.

Donaties

Voorbije maand kregen we opnieuw donaties van MaxiZoo Beringen/Aarschot. Deze spulletjes komen heel goed van pas voor onze opvangers!

We zijn er nog niet voor de inzamelactie via dierendonatie.be die benut zal worden voor Viyo aansterkingssupplement. Doneren kan nog steeds via deze link.

Fundraising

Op zondag 17 november ging ons lekkerste event van het jaar door. De Beleef Chocolade bracht weer circa 500 deelnemers op de been die het koude novemberweer trotseerden voor een wandeling in het bos met weer lekkere chocolade proevertjes onderweg en bij aankomst. Het was weer een groot succes! Noteer alvast zondag 22 november 2020 in jullie agenda!

Ben je nog op zoek naar cadeautjes voor de feestdagen voor een dierenliefhebber die het meteen ook super vindt dat je een goed doel steunt? Bestel dan zeker onze zeer duurzame ecologische draagtassen (12 euro) met uniek ontwerp of bestel onze elegante kattensleutelhanger (5 euro) excl verzending. Bestellen kan via catsheltermerchandising@gmail.com

Op zondag 8 december kan je ons met onze infostand en spulletjes vinden op de kerstmarkt in Kerkhoven-Lommel in zaal Den Horst, Gelderhorsten 146.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!