Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Het kittenseizoen loopt op haar einde. Een rustigere periode in onze kittenopvang breekt aan. En dat is niet alleen noodzakelijk voor onze vrijwilligers die het hele jaar door in de weer zijn om te helpen waar het kan. Ook de eigen katten van onze pleeggezinnen slaken na het kittengeweld in huis in de winter een opgeluchte zucht nu ze in alle rust hun winterslaap bij de verwarming kunnen doorbrengen. Rustiger wilt niet zeggen dat het volledig stilvalt. Ook tijdens de koelere en nattere maanden sijpelen spoedmeldingen bij ons binnen.

Spoedmeldingen

Via een dierenvriend uit Paal kwam een vraag naar hulp binnen. Deze melder geeft al jarenlang de zwerfkatjes in zijn buurt te eten. Eén van zijn zwervers was al een paar dagen niet op de afspraak geweest. Toen hij hem terug zag, mankte de onfortuinlijke kater zo erg dat hij dacht aan een gebroken pootje. Eén van onze vrijwilligers ging meteen een vangkooi plaatsen en al snel werd meneertje gevangen. Na een controle bij de dierenarts bleek dat het pootje niet gebroken was. Er was wel een vermoeden van een gekwetste zenuw. Lieve Oggy zijn pootje is ondertussen goed hersteld en mag op zoek naar een gouden mandje.

In Beverlo werd een kitten van ongeveer 7 weken oud gevonden. Het nieszieke katertje liep moederziel alleen langs de straat. Kleine Snuggly kreeg een warm plekje bij één van onze pleeggezinnen. Daar wordt hij met de nodige medicatie en liefde verzorgd.

Een week later kwam een melding binnen van een eenzaam zwart kitten dat gevonden was tijdens een wandeling in Koersel. Bubbly mocht ook naar dezelfde pleegmama als Snuggly. Na hun quarantaine maakten ze kennis met elkaar om samen op zoek te gaan naar een nieuwe warme thuis.

Uit Leopoldsburg kwam een noodmelding binnen van een volwassen kat die met zijn poot vastzat achter het halsbandje. Gelukkig liet de jonge niet gecastreerde kater zich snel vangen en kon hij meteen mee naar de dierenarts. Zoals we al vermoedden had het halsbandje een flinke wonde veroorzaakt in zijn nek. Dankzij de alerte melder was de wonde nog niet te diep geworden, maar wel al flink aan het etteren. Na het behandelen met een goede wondzalf is deze al heel goed aan het genezen. Als deze kater door niemand wordt gemist, mag ook Yoda in december op zoek naar een gouden mandje.

Zwerfkatten in de winter

Zorg voor een beschutte slaap- en schuilplaats voor de zwerfkatjes. Isomo isoleert goed tegen kou en is vochtbestendig.

Maak je zelf een huisje? Zorg dat de opening aan de lange zijde zit. Dat belet dat koude wind of slagregen rechtstreeks in het nest waait. Zet het hok niet rechtstreeks op een koude en vochtige ondergrond.

Verzwakte zwerfkatten, breken soms niesziekte door. Dat zorgt voor uitvloei in de ogen, maar ook voor minder geur door snot. Katten die niet goed ruiken eten niet of amper en verzwakken. Vraag aan de dierenarts welk antibioticum je onder sterk geurend voer kan doen om haar van de niesziekte te helpen verlossen. Een zwerfkat vangen om te verzorgen, is niet altijd de beste optie. Stress in gevangenschap vermindert haar weerstand waardoor ze net nog meer kans maakt om niesziek te worden aangezien deze ziekte stressgerelateerd is!

Fundraising

Onze Beleef Chocolade@home viel duidelijk in de smaak! Wie een Beleef Chocolade box bestelde, kon thuis smullen van heerlijke proevertjes geschonken door Château Gâteau, De Gastvrijheid, Choc-o-fieke, Callebaut en Belcolade. Door de vele leuke reacties zetten we dit initiatief in 2021 verder!

En nog meer goed nieuws in november. SD Worx koos onze organisatie uit voor een schenking van 2000 euro! We zijn  de medewerkers die dit mogelijk maakten ontzettend dankbaar!

Nog op zoek naar iets leuk voor de feestdagen om cadeau te doen aan een kattenliefhebber?

Bestel vandaag nog jouw draagtas voor jezelf of als cadeautje aan een kattenliefhebber. Voor amper 10 eurootjes (excl. verzending) ontvang je deze prachtige duurzame draagtas.

Je kan ook online shoppen via www.trooper.be/catshelter. Bij elke aankoop, ontvangt Cat Shelter een klein % op de verkoop.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!