Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Onze pleeggezinnen hadden hun handen in juli alweer goed vol met patiëntjes die intensieve zorgen nodig hadden. Daarbovenop werden we geconfronteerd met het leed van de slachtoffers die het noodweer had gemaakt. Dat leed liet ons niet koud. Een inzamelactie werd op touw gezet om hen te helpen.

Hulpactie dieren noodweer

Dankzij onze donateurs konden we voor 1000 euro aan voeding en materialen richting het getroffen bied laten gaan. Ook al lijkt de noodsituatie achter de rug, de nasleep zal nog heel lang duren voor de mensen die dakloos werden of grote schade ondervonden. Dat treft ook hun huisdieren die tijdelijk elders zitten, voer en spullen nodig hebben, zwerfdieren die niet meer bijgevoederd worden,..

Helpen jullie mee om de slachtoffers van het noodweer te helpen? Steunen kan via paypal of via de crowdfunding link.

Hulp aan startende collega’s

Net zoals alle kattenasielen hebben onze nieuwe collega’s van Vzw Little Jungle in Olen hun handen meer dan vol. Als opstartende organisatie is het niet evident om op korte tijd aan voldoende fondsen te geraken om spoedoperaties of gespecialiseerde ingrepen te betalen. Het oogje van Kleppertje was niet meer te redden en moest operatief verwijderd. Ook Kleintje moest een ingreep ondergaan en dat was een behoorlijk zware operatie. Door een gescheurd middenrif zaten darmen in de longen. Alsof dat nog niet voldoende was, heeft Kleintje ook een gebroken pootje.

Vzw Little Jungle wou deze ukken alle kansen geven maar zat plots met torenhoge facturen. Aangezien Cat Shelter een groter netwerk heeft en kan rekenen op donateurs die ook willen helpen om andere dieren dan die onder onze eigen hoede alle kansen te geven, besloten we met donaties van Project AUTT te helpen met een steuntje in de rug van 500 euro.

In eigen opvang werden intussen alweer vele papflesjes gemaakt, oogjes verzorgd en hoopjes stoelgang bij de dierenarts binnengebracht voor nazicht. Want ook dit jaar sloeg giardia en coccidiose hard toe bij zwerfkittens die onderkomen en verzwakt gevonden werden.

Zorgkittens

Darmen en spijsvertering zijn erg kwetsbaar bij kittens die buiten niet aan de nodige voeding geraken, met parasieten in contact komen en zo vieze beestjes mee naar binnen krijgen. Het is dan heel belangrijk dat ze voldoende ondersteund worden met supplementen voor de weerstand en probiotica voor gezonde darmflora. Vaak zijn erg fragiele kittens geruime tijd op de sukkel en is het vechten om de grammetjes erbij te krijgen.

Dit nestje van 3 stelden hun pleegmama, die al het nodig deed en de ukken voor haar ogen zag afvallen, flink op de proef. Met veel geduld en ondersteuning konden ook deze rakkers erbovenop geraken.

Takeda kampte met een schimmelinfectie waar ze 5 weken voor in quarantaine moest verblijven. Ze is intussen flink opgeknapt na de behandeling.

Lichtgewichtjes

Marijn en Jay Jay, het dwergje en de reuzenpoes. Jay Jay is een heel normaal kitten van 11 weken oud. Ze kreeg van de dierenarts dit mooie jasje om haar sterilisatiewondje te beschermen. Apetrots is ze! Marijn is een erg dapper katertje. Maar hij is o zo ziek! Een ellendige hardnekkige darmparasiet teistert zijn ingewanden. En hoe veel hij ook eet, hij komt geen grammetje bij. Hier is hij 5 weken oud, in een lichaampje van een kitten van 3 weken.

Bloedonderzoek wees uit dat hij ook nog een tekort aan vitamine B12 heeft. Hierdoor nemen zijn darmen geen voedingstoffen op en is het heel logisch dat hij niet groeit. Zes weken lang krijgt hij elke vrijdag een injectie met vitamine B12. Een reus zoals vriendinnetje Jay Jay zal hij misschien niet worden. Maar als alles goed gaat zal hij zeker opgroeien een mooi katertje. En dat je hem liefkozend Marijntje noemt, vindt hij helemaal niet erg.

Moederziel alleen

Terwijl onze vrijwilliger van dienst haar tweede prik kreeg kwam er een melding binnen van een doornat kitten. Moederziel alleen langs de straat in de gietende regen zat de 6 weken jonge Woef te roepen tot er iemand zich over hem ontfermde. Woef is het langverwachte vriendje voor Takeda. Van zodra beide kittens volledig zijn opgeknapt na hun behandeling kunnen ze samen naar een nieuwe thuis verhuizen.

Op de nationale feestdag werd een kitten van 7 weken door bezoekers in een wandelpark gevonden. Uitgehongerd en met erg veel ondergewicht kwam het bij één onze pleeggezinnen binnen. Het dochtertje van de melders gaf de kleine uk de naam Eliana.

Gezinnetje op gevaarlijke plek

Tijdens een wandeling zag één van onze vrijwilligers 6 priemende oogjes onder een terrastegel piepen. Na informatie in de buurt bleek het een nestje te zijn van 4 zwarte kittens met een wit-zwarte moederkat. Omdat het nestje niet benaderbaar was, moesten ze gevangen worden. Het gezinnetje zat vlakbij een erg drukke ringweg dus moesten dringend in veiligheid gebracht worden.

Onze veldmedewerkers gingen met vangkooien en lekker eten aan de slag. Al snel waren zowel mams als haar kroost gevangen. De kittens waren niet zo wild als eerst gedacht. Ze worden gesocialiseerd en mogen uitkijken naar een mooie toekomst. Ook mams was erg snel aanhankelijk en lief. Na castratie, vaccinatie en chippen mag ook zij op zoek naar een gouden mandje.

De grote uittocht

Juli is de maand dat de kittens die mei in opvang kwamen hun vleugeltjes uitslaan. Een heleboel kittens verhuisden naar hun nieuwe thuis. De adopties gaan gelukkig vlot. Dat is heel belangrijk voor onze doorstroming zodat we klaar zijn voor de tweede worp die in augustus van start gaat.

Intussen sijpelen verslagjes binnen hoe onze rakkers het stellen en welk kattenkwaad ze al op hun kerfstokje hebben 🙂

Nieuw op de website

Wie het nog niet had gemerkt, er zijn 2 nieuwe rubrieken op onze website.

In de rubriek ‘Advies’ bundelen we berichten die nuttig zijn voor melders, adoptanten en katteneigenaars. Deel deze berichten zeker onder jouw vrienden. Met juiste tips en info help je mee kattenleed vermijden.

In de rubriek ‘steun’ kan je kiezen naar waar jouw steun gaat.

Achter de schermen

Pleegmama Laura toont de dagroutine van haar pleegkittens Shrimp en Seaweed in dit filmpje. Enjoy!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!