Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Elk jaar is het traditiegetrouw heel rustig in onze kittenopvang. Behalve onze blijvers zijn er zo goed als geen patiëntjes in onze pleeggezinnen.

Spoedgevalletje

Daar kwam op 17 februari verandering in toen een onfortuinlijk zwervertje met ernstig zieke oogjes werd gevangen tussen de zwerfkatten. Haar ene oogje moest meteen operatief verwijderd worden. Ook al liep ze in een groep zwerfkatten, ze liet zich opmerkelijk goed benaderen tijdens het onderzoek. Noï zal verder kunnen revalideren en tot rust komen in een pleeggezin alvorens ze naar een nieuwe thuis kan. Meer over Noï op haar adoptiepagina.

Nazorg

Onze organisatie staat in voor nazorg na adoptie. Dat wilt zeggen dat er gericht gezocht wordt naar oplossingen als iets niet optimaal zou verlopen. Zo kan het zijn dat de introductie van een opvangkatje met een aanwezige kat niet loopt zoals gehoopt. Met tips en gericht advies wordt samen gezocht om het voor beide kat aangenamer te laten verlopen. En zo zagen we na een vraag om hulp en het geven van advies met heel veel vreugde deze leuke foto’s in de inbox binnenkomen.

Simone had het hart van aanwezige Beau, die de nieuwkomer in eerste instantie maar niets vond, na 3 weken helemaal ingepakt.

Succesverhaaltje

We hebben zoveel leuke succesverhaaltjes die we graag met jullie delen. Maar sommige zijn echt wel heel speciaal. Volwassen katjes die een gloednieuwe start krijgen in een warm nest, daar worden we alleen maar happy van. Wie het verhaal van Rikkie & Sietske ooit volgde, kan dat alleen maar beamen bij het zien van deze mooie foto’s waar het contentement op de snoetjes van deze rakkers afstraalt.

Nog lang geen kittens ter adoptie

Nu reeds krijgen we veel vraag naar kittens. Helaas is het daar nog te vroeg voor. De eerste babykittens worden nu pas geboren. Het zal ten vroegste eind april zijn dat de eerste kittens klaar zullen zijn voor een bezoekje.

Intussen wachten in de dierenasielen wel nog steeds lieve jong volwassen katjes op een thuis. Geef hen zeker ook een kans. Breng een bezoekje aan het dierenasiel en laat weten welk karaktertje zoekt. Zij helpen jou graag verder! En zo zorg je meteen ook voor extra opvangplekken voor nieuwe katten in nood.

In onze regio ging een nieuwe partner van start. Het Blauwe Kruis van België is sinds januari de nieuwe uitbater van het dierenasiel van Lommel. Ook zij dragen een no-kill beleid hoog in het vaandel. We wensen onze nieuwe collega’s alvast veel succes!

Swishing & Sweets

Bij de start van het seizoen zetten we steeds in op fundraising om de kas te spijzen voor de hoge facturen aan de lopende band weer in onze postbus belanden. Onze verwendag kon weer rekenen op groot enthousiasme bij de deelnemers. Er werd ook flink gesmuld van het overheerlijke dessertenbuffet. Een fotoverslagje vind je hier.

Extra pleeggezinnen

Net als elk jaar gaan we bij de start van het nieuwe kittenseizoen niet alleen op zoek naar extra centjes maar ook naar extra pleeggezinnen. Vooral voor de allerkleinsten die om de paar uur het papflesje nodig hebben zijn extra plekken steeds broodnodig. Ken je iemand of heb je zelf interesse om weeskittens in nood te helpen? Lees dan zeker onze voorwaarden om pleeggezin te worden op deze link. Kom je in aanmerking? Meld je zeker aan via info@catshelter.be

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!