Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

In augustus ging de 2de worp van start. Ook al leek het niet echt zomers en was het opmerkelijk koeler en wisselvalliger dan anders, niet gesteriliseerde katten trekken zich hier maar weinig van aan. Zij blijven zich voortplanten. En dat zorgt voor nestjes die buiten gevonden worden. Het gaat steeds minder om nestjes van zwerfkatten. Nakomelingen van huiskatten die nog niet gesteriliseerd staan, blijven wel nog steeds overal opduiken.

Een kleine greep uit de meldingen.

Gedumpt langs de straat

Zo werd tijdens het joggen een klein kitten langs de weg gevonden. Er was geen moeder in de buurt te bespeuren. Bij kennissen met een zogende moederkat werd het onfortuinlijke kleintje aangelegd en mams vond het allemaal ok. Tegelijk werd een zoekactie ondernomen op de vindplaats. Men hoorde nog wat piepen. En jawel! Er werden nog 4 kleine tijgertjes van ongeveer 3 weken oud gevonden. Het was ondertussen al middernacht voorbij. De mensen met het moederkatje waren niet meer bereikbaar. De kittens kwamen voorlopig elders terecht. De volgende dag kwam het nestje in opvang bij één van onze pleeggezinnen.

Moederloze kittens

In Genk werden 2 piepjonge kittens gevonden. De melder bracht ze naar de dierenarts. Helaas waren deze kleintjes al te lang onderkoeld. Hun lichaampje kon de energie niet meer opbrengen om te overleven. RIP Nam & Ninneke…

Via onze collega’s van het dierenasiel van Genk kregen we 3 pikzwarte papflessertjes van 1 weekje oud in de opvang. Een zwerfkatje was bij de melder bevallen en had de kittens achtergelaten… Dat gebeurt echter maar zelden. Een moederkat zal nooit haar kroost zomaar achterlaten. Of er is haar iets overkomen, of ze kan niet vlot meer tot bij de kittens. Reageer nooit overhaast. Tips bij het vinden van babykittens lees je hier.

Doos vol kittens

Enkele weken geleden werd een nestje opgemerkt in het tuinhuis. Mams zorgde goed voor de kleintjes en kon gerust in het tuinhuisje verblijven tot de kittens oud genoeg zouden zijn voor socialisatie. Maar het moederkatje werd zenuwachtig en besloot haar kroost te verhuizen. De melder wist hen op te sporen en vertrouwde het niet meer. Ook het nestje dat bij de buren lag, werd in een doos gelegd. Plots kregen we een foto van wel een heleboel kittens!

Het was even puzzelen want er waren nog wel wat gezinnen op verlof. Het was al laat op de avond, dus er moest heel snel gezocht naar een oplossing. Gelukkig kunnen we rekenen op pleeggezinnen die meteen paraat staan om te depaneren terwijl we verder zoeken naar oplossingen. Zo kwamen de 11 kittens in spoed binnen bij een gezin dat zich meteen over de hele bende ontfermde. Kort erna konden de 4 kleinsten naar een papflesgezin.

Traumatische vangst

Uit Peer kwam de melding van 3 loslopende kittens in de tuin. De melder probeerde al wat mogelijk was om de schuwe kittens te kunnen vangen. Twee konden gevangen. Het derde kitten is nog steeds spoorloos. Mihoemfie en Morrie zijn helemaal ondersteboven van de vangactie. Hopelijk komen ze stilletjes aan tot rust zodat ze aan mensenhanden kunnen wennen en na hun quarantaineperiode samen op zoek te gaan naar een nieuwe thuis.

Schrijnende situatie

Via een andere organisatie kregen we de vraag om hulp bij opvang van een moederkatje met kroost. Het was ocharme haar tweede nestje al van dit seizoen. Tegelijk was het vermoeden groot dat ze een derde keer zwanger was. De eigenaar had de middelen niet om mams te laten steriliseren. Er werd besloten om het gezinnetje af te staan. Mama Kinoko werd intussen gesteriliseerd en was gelukkig niet opnieuw zwanger. Ze zal ook nooit meer deze beproeving moeten doorstaan. Bij ons pleeggezin kan ze nu in alle rust voor haar 5 koters zorgen. Mams zoekt samen met 1 van haar kittens een thuis, de overige 4 verhuizen in 2 duootjes.

Kitten vraagt hulp aan raam

Tegen het ochtendgloren gaat de deurbel bij één van onze vrijwilligers. Haar onderbuurvrouw heeft een kitten gevonden dat al de ganse nacht aan haar raam zat te huilen. Ze kon het niet meer aanhoren en haalde het kleintje binnen. Lawi kreeg meteen een quarantaineplekje en mocht haar buikje vol eten. ‘s Morgens stond mams aan het raam te roepen. Er werd gezocht naar nestgenootjes, maar er waren geen kittens meer te vinden. Mams is te schuw om in opvang te komen. Voor haar werd contact opgenomen met de gemeente om via het zwerfkattenproject haar te laten steriliseren.

Herplaatsers

Vlokje en Porky werden 5 jaar geleden geadopteerd door een gezin dat hen een liefdevolle thuis gaf. Met heel veel pijn in het hart moeten ze omwille van gezondheidsredenen een nieuwe thuis voor hun geliefde huisgenootjes zoeken. We zijn dan ook op zoek naar een herplaatsing bij mensen die hen met net zoveel warmte en liefde in hun gezin willen opnemen. Lees alle info op hun adoptiepagina.

Terug aan het werk na een lange periode van thuiswerken?

Besef dat jouw rakkers moeten wennen aan een nieuwe routine. Vermijd stress en problemen en lees deze tips om hen te leren omgaan met een gewijzigde thuis/werksituatie.

Inzamelacties

Alweer een heel dikke merci aan dierendonatie.be en onze donateurs om deze supplementen in te zamelen!

Steun met een bestelling

Neem zeker een kijkje in onze webwinkel. Je vindt er niet alleen onze promopakketten. Voor de lekkerbekken die niet kunnen wachten. Je kan alvast jouw Beleef Chocolade Box bestellen. Opgelet: ophaling is pas mogelijk in november.

Wil je niets bestellen, maar graag steunen? Klik op één van onze fundraising acties en steun het project waar jouw hart naartoe gaat.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!