Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

9 oktober. Een week vol schrijnende meldingen ging van start met een oproep via een dierenarts.  Drie babykittens met de oogjes nog dicht moesten opgehaald worden omdat men er niet voor kon zorgen. Ze zouden medisch in orde lijken.  De kittens werden door een vrijwilliger opgehaald en doorgebracht naar een papflesgezin waar de couveuse klaarstond. Bij aankomst bleek helaas dat de kittens niet alleen erg onderkomen waren maar ook ontzettend onderkoeld en met erg veel ondergewicht. Alle hulp kwam te laat. Ze gaven 1 voor 1 de strijd op…

 

 

10 oktober.  Via de collega’s van Dieren in Nood in Kinrooi kwam de vraag naar hulp voor een babykitten dat nat en onderkoeld gevonden werd. Het kleintje had de oogjes pas open en had intensieve zorgen nodig. De uk werd in spoed naar een pleeggezin gebracht waar het in de couveuse geïnstalleerd werd.  Het kwam geleidelijk op temperatuur en had gelukkig meteen een goede zuigreflex.  Kort erna kwam een melding binnen van vzw Poezencentrale in Mol. Er werd gezocht naar opvangplek voor een babykitten van amper een paar dagen oud en 112gram.  Ook dit kitten kwam onder onze zorgen terecht en lag kort erna lekker knus in een digitale couveuse te wachten op zijn flesje.

 

 

11 oktober.  In Laakdal werd een babykitten gevonden van amper 225gram.  Ook dit katje had dringend aangepaste zorgen nodig en kwam in spoed bij ons binnen.  Met zovele meldingen van babykittens is het echt wel duidelijk dat de 3de worp van het seizoen een zware tol eist van kittens die nu buiten zonder moederkat liggen. Een aantal uren onderkoeling kan voor onderkomen kittens al fataal zijn. Gelukkig werd dit kitten ook tijdig opgemerkt zodat het intussen ook lekker warm ligt met een gevuld buikje met vervangende poedermelk.

 

 

12 oktober.  Via het zwerfkattenproject van het dierenasiel van Lommel werd onze hulp gevraagd voor 2 jonge zwerfkatjes die zwaar waren toegetakeld.  Er werd meteen naar onze dierenarts gereden voor onderzoeken.  Eentje heeft een verbrijzelde heup die al vergroeid is, dus het loopt er al even mee rond.. Het ander katje is er nog erger aan toe.  Het heeft een gebroken ruggenwervel met een slechte prognose.  De dierenarts houdt het katje in hospitalisatie om na te gaan wat nog mogelijk is om het te helpen.

 

 

13 oktober.  Aristide kwam door omstandigheden terug in de opvang.  Hij was echt ongelukkig op een appartement ook al had hij een kattenvriendje. Wij hopen voor hem van vrijdag de 13de een geluksdag te kunnen maken en plaatsten deze vrolijke genieter in de kijker op onze Facebookpagina. Meer info op zijn adoptiepagina

 

 

14 oktober.  Via de collega’s van het dierenasiel van Lommel kwam een kittentje van 4 weken oud binnen. Het kleintje kon nog niet zelfstandig eten en heeft nog wat assistentie nodig.

 

 

15 oktober. De week eindigde zoals ze was begonnen, met alweer een onderkomen babykitten. Vliegen hadden hun eitjes al in het vachtje van dit kitten gelegd. Gelukkig werd het tijdig gevonden en ligt ook dit papfleskitten van amper 2 weekjes oud nu veilig en warm in een couveuse.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!