Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

9 juli.  De week ging van start met een spoedmelding uit Heusden-Zolder van 5 kittens die dringend hulp nodig hadden. Op een stukje landbouwgrond waren kittens gedumpt. Eentje was erg mager en voelde koud aan. De melders hebben het meteen binnen genomen en zo goed mogelijk warm gehouden en wat suikerwater gegeven. Enkele uren later hadden ze nummertje 2 en 3 ook kunnen vangen. Onze veldmedewerkster is nog ter plaatse gaan kijken, maar van de andere 2 kittens was geen spoor meer. De 3 gevangen kittens werden doorgebracht naar een pleeggezin dat net haar startpakket aan het inladen was. Zo snel kan het gaan als je als nieuw gezin start!  Morgen wordt er opnieuw naar de overblijvende kittens gezocht.

Er kwamen vandaag weer verschillende vragen voor hulp van andere organisaties binnen. Helaas konden we hen niet verder helpen omdat de pleeggezinnen volzet zijn.Dit nestje zorgt ervoor dat we weer tijdelijk met een noodstop zitten.

 

10 juli. Goed nieuws voor de 3 kittens die gisteren in Heusden gevangen zijn. Hun broertje en zusje zijn terecht en werden met hen herenigd.

 

11 juli. Vandaag mochten ook weer een aantal duootjes verhuizen naar hun nieuwe thuis. En anderen kregen een afspraakje en werden meteen besproken. Deze gezinnen kunnen met een gerust hart in verlof gaan. Het is hen gegund na een jaar hard werken en kittens verzorgen.

 

12 juli. Frans, het katertje dat onze veldmedewerkers 3,5 uur bezig hield om zich te laten vangen, is vandaag verhuisd naar een pleeggezin waar een leeftijdsgenootje zit. Zo kunnen ze samen hun 2de socialisatieperiode doormaken. In deze periode leren kittens van elkaar hoe een echt katje zich gedraagt, hoe ze met frustratie moeten omgaan en dat hard krabben en bijten tijdens spel niet ok is. Dit heeft een positieve invloed op hun gedrag en voor de omgang met stress in hun latere leven.

 

13 juli. Vrijdag de 13de: zwarte katjes-geluksdag! Zina, een superlieve black beauty, zocht nog een thuis bij mensen die bijgeloof aan hun laars lappen!  Ze werd op onze FB pagina in de kijker gezet en ja hoor, het werd een geluksdagje want ze had al snel een afspraakje te pakken.

Helaas iets minder goed nieuws uit Overpelt. Een nestje kittens lag al de hele nacht te schreeuwen. Dank zij onze collega’s van vzw Hello Katty werden de twee baby’tjes opgehaald en naar de dierenarts gebracht. Daar hebben ze hen direct een infuusje gestoken om vocht en voeding binnen te krijgen. Ze waren onderkoeld en zaten onder de vlooien.  Even later kwam het bericht dat ze stabiel waren en opgehaald mochten worden. Ze liggen nu veilig en wel in de couveuse, maar zijn nog erg zwak.

 

14 juli. Met veel moeite en puzzelwerk zijn vandaag de interne verhuisplekjes, voor de kittens van pleeggezinnen die op verlof gaan, geregeld geraakt. Met dank aan de pleeggezinnen die deze taak op zich willen nemen! Hierdoor is er helaas nog steeds geen plek voor nieuwe kittens…

We hadden deze morgen net één pleeggezin met een couveuse die terug plaats had voor kittens jonger dan 3 weken. Voor de dag om was, was er alweer een kleine bewoner van amper 1 week oud in de couveuse. Het enige overlevende babykittentje van een nestje van 3 uit Zonhoven krijgt nu de beste zorgen en wordt omringd met heel veel liefde. Duimen dat het allemaal goed komt voor dit kleine ukje.

 

15 juli.  Op 15 juli 2003 zag vzw Cat Shelter het daglicht. Intussen is de opvang 15 jaar actief en heeft ruim 5500 hulpbehoevende kittens kunnen helpen dankzij de hulp van vrijwilligers, pleeggezinnen, donateurs en sponsors. De organisatie draait nog steeds uitsluitend op vrijwilligers die een verschil willen maken in het leven van zwerfkittens die extra zorgen nodig hebben. Cat Shelter blijft er voor gaan en hoopt de komende jaren op jullie steun te mogen blijven rekenen. Alle beetjes maken wel degelijk een wereld van verschil!

Help ons om hen te helpen via BE43 7785 9170 4301

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!