Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

10 april.   Helaas bereikte ons het bericht dat 1 van onze ex-opvangertjes vermist werd. We plaatsten het bericht meteen op onze FB-pagina zodat de zoektocht kon beginnen via sociale media. We haalden opgelucht adem toen ze gevonden bleek alleen was de spierwitte vondeling niet Sneeuwwitje. Ze wordt dus nog steeds in Zonhoven vermist. Ze is enkel binnenshuis gewend en bang buiten. Als je een spierwit katje hebt opgemerkt dat erg onder de indruk is, verwittig het bezorgde baasje (0492/80.98.28) en probeer haar intussen voorzichtig binnen te lokken met wat voedsel zodat ze opgehaald kan worden.

 

11 april.  April, een hoogzwangere vondeling uit Dessel kwam vorige week in opvang en beviel vandaag van een gezond 4-koppig kroost. Mams en de kittens stellen het goed (zie foto). Diezelfde avond kwam uit Lummen een melding van een prematuur weesje van 70 gram dat als enige overlevende uit een nestje gevonden was. Het kleintje werd door April meteen aanvaard, maar gleed steeds weg en kon de temperatuur niet behouden. Het werd tussendoor in de couveuse gelegd en met het flesje bij gevoederd omdat het te zwak was om aan de tepel te zuigen. Helaas gaf het kleintje de dag nadien de strijd op…

 

12 april. Vorige maand werd een jong katje van 9 weken gevonden met ondergewicht. Xio kwam als eerste kitten dit jaar vrij voor adoptie en had al snel een afspraakje te pakken.  Het klikte bij het bezoekje meteen zodat ze besproken wordt en volgende week haar valiesje kan pakken.

 

13 april.  Op vrijdag de dertiende werd een trio babykittens van amper 1 weekje oud gevonden. Ze werden in Tessenderlo opgemerkt, lagen er al geruime tijd zonder moeder en voelden koud aan.  Op basis van die info kwamen ze binnen. De kleintjes waren gelukkig nog niet volledig onderkoeld.  Ze werden meteen in de digitale couveuse gelegd en drinken goed van het flesje. Geen fijne dag aangezien ze hun moeder verloren, maar wel een geluk dat ze opgemerkt werden.

 

14 april.  Kleine Olin die vorig weekend via de collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden bij ons in opvang kwam stelt het goed.  Ons weesje weegt intussen 300 gram en geniet van de warmte van de couveuse en zijn papflesje. We hopen dat hij binnenkort met babykittens van dezelfde leeftijd verder kan opgroeien.

 

15 april. We verwachten de komende weken nog erg veel meldingen van gevonden babykittens. Neem nooit kittens zomaar weg!  Overleg steeds met een organisatie om de situatie zo goed mogelijk in te schatten. Een moederkat is vaak even weg om zelf op zoek te gaan naar voeding.  We kunnen babykittens nooit dezelfde zorgen geven als een echte moederkat én de opvangplekjes voor de papfleskittens gaan zich zo vullen met kittens die onze hulp niet meteen nodig hadden…  Snel ingrijpen is vaak goed bedoeld maar overhaast handelen is zeker niet altijd de beste optie…

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!