Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

De week startte met de vraag naar hulp van onze collega’s van het dierenasiel van Genk. Via het zwerfkattenproject waren 4 zwerfkatjes gevangen. Mams was geen mensencontact gewoon en was na sterilisatie terug welkom waar ze beschutting en eten krijgt.  Haar 3 kittens waren niet mensschuw, wel nog wat bang en onder de indruk en eentje had ook last van een traanoogje..  Er werd daarom geopteerd om hen in een pleeggezin tot rust te laten komen, te laten wennen aan huiselijke geluiden en vriendelijk contact met mensen. En dat ging vrij vlot. Al snel ontpopten deze tijgertjes zich tot genietende rakkers die het harde buitenleven met plezier vaarwel zeggen.

 

Diezelfde avond kregen wij de vraag om een tamme senior kat op te vangen, wat niet zo eenvoudig is in onze pleeggezinnen die eigen katten en honden hebben. Deze lieve rakker kon op zijn beurt bij de collega’s van Genk terecht.  Op zo’n manier samenwerken doet deugd want samen kunnen we er gewoon veel meer helpen.

 

Intussen bevinden zich in onze gezinnen nog een aantal zorgkatjes. Een aantal van hen heeft een lange revalidatieperiode achter de rug of heeft deze nog voor de boeg. Twee van hen hebben zeer aangepaste zorgen nodig en kunnen ook niet meteen geplaatst worden. Voor hen wordt hulp gezocht bij een gespecialiseerde opvang.

 

De vraag naar kittens blijft intussen op een laag pitje verder gaan, maar in de winter komen er nu niet zoveel meer vrij voor adoptie.  Kittens die nu vrij komen voor adoptie, zijn binnen de paar dagen gegarandeerd besproken. We hopen dat iedereen die nu heel graag een leuke kat of leuk duo zoekt zeker ook de jong volwassen katjes in de vele dierenasielen een kans geeft. Ook zij hebben zoveel vriendschap te bieden en hun karaktertje is reeds bekend.  Geef ook hen zeker een kans!

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!