Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

8 augustus.  Djommeke heeft het als jonge aidskater in een kittenopvang niet makkelijk om een kans te krijgen op een thuis. Hopelijk bereikt één van onze oproepen een baasje dat zich niet laat afschrikken door een aandoening waar hij beslist vele jaren oud mee kan worden!  Na 6 maanden verhuisde hij intussen alvast naar een pleeggezin waar hij meer ruimte en prikkels heeft, want deze knul is echt heel energiek, sociaal en heeft een veilige afgeschermde omgeving nodig waar hij ook een stapje buiten kan zetten.

 

9 augustus. Een uitgedroogd kitten werd in Lummen gevonden. Het kon niet meer op de pootjes staan en werd naar de dierenarts gebracht waar het gehospitaliseerd zat. Het kleintje zat vergeven van de vlooitjes en zat met bloedarmoede. Het kreeg meteen extra vocht via een infuus.

 

10 augustus. Intussen verhuisden een aantal kittens naar hun definitieve thuis. De leuke nieuwtjes die onze pleeggezinnen vaak de dag nadien al krijgen, steken echt een hart onder de riem. We verzorgen hen met veel liefde en enthousiasme. Ook al verhuizen ze, ze zijn nooit ver weg uit het hart!

 

11 augustus. Via de collega’s van de Poezencentrale in Mol kwamen vier babykittens van 2,5 weken onder onze hoede.  Ze drinken goed van het flesje maar hebben niesziekte onder de leden. Bij eentje bleek calici te zijn doorgebroken. Aftjes op de tong maken het pijnlijker om te drinken en ook gewrichtjes kunnen tijdelijk lijden onder het calicivirus.  Ze krijgen antibioticum en extra vitamines bij om hun weerstand te versterken. Zie foto.

 

12 augustus. Via de collega’s van het dierenasiel van Genk kwam een niesziek kittentje met erg veel ondergewicht binnen. Het kleintje krijgt antibioticum, wordt gearosold en krijgt aangepast voer en supplementen om op krachten te komen.

 

13 augustus. Helaas stierf vandaag het kittentje met de brandwondjes. Het heeft de voorbije 2 weken erg hard geknokt maar het mocht niet baten. Een erg besmettelijke virale infectieziekte stelde het zo fragiele lichaampje erg op de proef en werd kleine Caldo uiteindelijk fataal 🙁

 

14 augustus.  Blinde Idde en Ilvy werden intussen besproken.  Het doet deugd dat ook onze opvangertjes met een handicapje zo snel een gouden mandje vinden!  We zagen reacties op onze facebookpagina als ‘oh zo zielig, een katje zonder oogjes’. Maar echt waar, deze rakkers genieten evenzeer van het leven, ravotten en klimmen in een krabpaal als elk ander kitten. Het zicht is even wennen, maar deze kittens zijn echt niet zielig.  Blinde katjes ontwikkelen hun andere zintuigen scherper die ruimschoots het gebrek aan zicht compenseren en het doet echt deugd hen net als andere kittens te zien spelen en genieten!

 

Spoedmeldingen blijven binnenkomen, nieuwe gezinnen worden gescreend. De zomerdrukte woedt onverminderd verder…
Kittens ter adoptie: http://www.catshelter.be/overzicht/adoptie/
Steun ons: https://www.facebook.com/catshelter/app/208195102528120/

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!