Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Dierenvrienden uit Leopoldsburg zorgen voor een tam katje in hun tuin. Ze krijgt eten en logeert in het tuinhuis. Ze maken zich zorgen over haar: haar ademhaling is moeizaam en haar buik wel erg dik. Een vrijwilliger gaat ter plaatse kijken. De lieve poes laat zich meteen aaien en meenemen, ze heeft dringend verzorging nodig en de vraag is natuurlijk of ze zwanger is… Bij de dierenarts blijkt dit meisje met een flinke longontsteking te zitten. Gelukkig is ze niet zwanger, wel is ze gesteriliseerd en gechipt. Deze meid was gewoon verloren gelopen en op de sukkel geraakt te ver van huis. We kunnen dinsdagavond haar baasje bereiken die ons vertelt dat zijn poes Eva erg gemist wordt. Diezelfde avond worden Eva en haar baasje herenigd.

 

Veel verdriet ook achter de schermen. Sinds oktober was Spinda in opvang (zie foto). Een moedig vechtertje dat ontzettend ziek is geweest. Een ernstige vorm van niesziekte en het feit dat hij te lang buiten op de dool was, gaven hem een moeilijke start in zijn leven. Zijn pleeggezin knokte keihard voor hem en hij veroverde zelfs zo’n groot plekje in hun hart dat hij bij hen mocht blijven wonen. De laatste weken ging het opnieuw slechter. Tot ons verdriet kreeg kleine Spinda de dodelijke ziekte FIP, een hard verdict… De ziekte kreeg al snel de overhand en dinsdag werd hij zachtjes ingeslapen.

 

Intussen bereiden we ons eerste event van 2019 voor, want centjes blijven hard nodig om onze zorgkatjes en de vele kittens die ook dit jaar onder onze hoede zullen komen te kunnen helpen.

Swishing & Sweets is een gezellige namiddag met verwennerijen waar je miskopen van kleding kan ruilen. Neem een kijkje op www.swishingandsweets.be/  en volg dit event op Facebook.

Schrijf je tijdig in en begin het jaar goed door je kleerkast te detoxen. Wie vooraf kleding binnenbrengt en inschrijft, kan niet alleen een uurtje vroeger starten maar kan ook veel meer punten op een swishingkaart verzamelen!  meer info

We verwelkomen jullie heel graag op zondag 24 februari!

 

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!