Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

7 augustus.  Vier pasgeboren kittens werden buiten gevonden. De moederkat werd de hele dag niet opgemerkt waardoor de kleintjes onderkoeld raakten en dringend hulp nodig hadden. Ze kwamen in spoed binnen, wogen bij aankomst amper 56 gram…  Bij babykittens is bijwarmte ontzettend belangrijk. Van zodra ze te lang onderkoeld zijn geweest, gaan orgaantjes het opgeven waardoor het erg moeilijk wordt om hen er nog bovenop te krijgen (zie foto).

Later op de avond kwam een zwerfkitten bij één van onze medewerkers langslopen, alsof het wist waar het moest zijn voor hulp. Stigg stelt het gelukkig goed.

 

8 augustus.  Een babykitten van 2 weken oud werd moederziel alleen opgemerkt. Het kleintje is helaas ook niesziek. De kleine uk werd meteen in de couveuse gelegd en kreeg van zodra het wat op normale temperatuur was haar eerste papflesje.  Ze dronk alvast heel gretig.

 

9 augustus.  Twee kittens liepen buiten waar ze het niet konden redden. Ze zouden amper 6 weekjes oud zijn volgens de (niet meer zo recente) foto’s die we gemaild kregen, maar bij aankomst bleken ze intussen al flink 8 weken oud en mooi op gewicht.  Ook al helpen we graag alle kittens, dit is normaal niet onze doelgroep. Kittens die gezond en wel zijn kunnen via de collega’s van de klassieke asielen immers vrij snel geplaatst geraken terwijl wij onze plekjes kunnen houden voor kittens die extra zorgen nodig hebben. Erg jammer als melders niet stilstaan bij deze vorm van samenwerking waardoor we er veel meer kunnen helpen…

 

10 augustus.  Gisteravond werd een spoedgeval gemeld. De foto die we te zien kregen, deed ons meteen adviseren om er zo snel mogelijk mee naar één van onze dierenartsen te gaan. Het kleintje was duidelijk op einde krachten!  Gelukkig kreeg ze bij de dierenarts snel een infuus en was na een dag hospitalisatie uit de gevarenzone.  Alweer een bewijs dat snel ingrijpen van melders het leven kan redden van kittens die dringend hulp nodig hebben.

 

11 augustus.  Via de collega’s van Het Felix Project kregen we melding van een pasgeboren katje. Het kleintje kwam binnen in het pleeggezin waar nog een babykitten van amper een paar dagen oud in de couveuse ligt.

 

12 augustus.  Een heel aantal duootjes kwamen vandaag vrij voor adoptie.  Interesse in adoptie?  Geef de planning zoveel mogelijk info zodat ze samen met jou kunnen kijken welke rakkers bezocht kunnen worden.

 

13 augustus.  We sloten de week af met een melding van een babykitten van amper 250 gram.  Deze kleine uk met ondergewicht kon meteen in opvang komen om aangepaste zorgen te krijgen.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!