Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

6 juni. De week startte met een noodstop. Er waren gisterenavond laat nog 2 babykittens binnengebracht waar eigenlijk geen plaats meer voor was.  Een ukje van amper 3 dagen oud dat ergens klem had gezeten en een wondje aan de poot had, kreeg bij ons pleeggezin de eerste zorgen.  Er werd intussen rondgebeld voor een moederkat waar dit babykitten bij zou kunnen. Via de collega’s van het dierenasiel van Genk vernamen we dat er een plekje bij een moederkat was in het dierenasiel van Sint-Truiden.  Iets later had het kleintje een echte mamapoes en 2 stiefbroertjes waar het nu mee kan opgroeien.

7 juni.  Jella lijkt uit de gevarenzone. Zij werd zondagavond als enige overlevende gevonden nadat nestgenootjes op een vreselijke manier van een hoogte waren gevallen. Hun lijkjes lagen naast dit ene kleintje dat gelukkig werd opgemerkt en de nu de nodige zorgen kan krijgen. (foto linksonder)

8 juni. Vier kittens van een zwerfkat stonden op wachtlijst om binnen te komen voor socialisatie.  Ze liepen al aardig rond maar lieten zich door hun verzorger gelukkig wel optillen. Een pleeggezin wiens vier kittens bijna vertrekkensklaar zijn, gaf aan deze hummeltjes van 6 weken oud er nog bij te willen nemen zodat ze alvast tijdig aan huiselijke geluiden kunnen leren wennen.

9 juni. Gisterenavond werd één van onze vrijwilligers gecontacteerd voor dringende hulp aan een kitten dat gewoon aan een voordeur was gedumpt. Het kleintje woog amper 140 gram, was erg verzwakt en de oogjes zaten volledig dicht van de etter (zie foto linksboven)  Het was duidelijk dat dit het niet zou halen zonder bijwarmte of extra zorgen. Ook al zit alles vol, het moest gewoon binnenkomen. Bij aankomst kreeg het onderhuids serum toegediend en werd het geaerosold. Het dronk nadat het wat op temperatuur was gekomen alvast goed van de vervangende poedermelk. Hopelijk werd het dus nog net op tijd gevonden en is het nu op weg naar beterschap… (zie foto rechts) Zondagmorgen dronk de kleine uk voor het eerst zelf van het flesje, wat zeker een goed teken is.

10 juni.  De vijf pasgeboren kittens die begin mei bij Essers in een doos werden gevonden en hun prille leven veel te vroeg zonder hun moeder moesten starten, zijn intussen 5 weekjes en echte bengeltjes. Ze staan vrij voor adoptie als een duo (Mante en Miela) en jaja, een trio (Maani, Minn en Maana) 🙂

11 juni. Whisp, Went en Wale kwamen vorige week binnen via het zwerfkattenproject van dierenasiel Genk. Deze drie zwerfkittens deden het niet goed. Ze hadden ontzettend veel ondergewicht. Het trio had zware ademhalingsproblemen waardoor onze zuurstofgenerator werd ingezet. Een paar dagen later stellen ze het nu veel beter! Ze rennen rond als echte kittens en ademen terug normaal.

12 juni.  Mams Sjoepie en haar zoontje Safari wachten intussen al een aantal weken op een thuis. Het lijkt voor dit duo niet goed te lukken. Het is nochtans echt een voorrecht om een jonge kattin met haar jong in huis te zien opgroeien. We proberen het deze week alvast opnieuw want hun valiesje staat gepakt, zij kunnen meteen verhuizen!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!