Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

6 augustus.  Het moederkatje van de 7 pasgeboren kittens die een hardnekkig virus doorbraken, kreeg van haar pleegmama de mooie naam Vinaya.  Ze doet het erg goed. Haar kittens worden goed verzorgd en zijn hopelijk snel genezen van een hardnekkig virus. Voor Vinaya zijn we nu op zoek naar een leuk gezinnetje, zonder andere huisdieren, want dat vindt Vinaya niet zo leuk. Heb je een zwak voor een gitzwart kattinnetje dat aanhankelijk en aanwezig is? Stuur dan een e-mail naar planning@catshelter.be of bel tussen 17u en 21u naar 0472 64 80 99.

 

7 augustus.  Ons veiling team is druk in de weer met de voorbereidingen voor onze volgende internetveiling.  Kunstenaars worden gecontacteerd en prachtige items worden opgehaald en verwerkt voor de veiling. Ambachtelijke katgerelateerde items en kunstwerken blijven nog steeds erg welkom. Vragen over de veiling? Mail even naar veiling@catshelter.be

 

8 augustus. Vandaag kregen we 2 keer een adoptie-aanvraag voor kittens die altijd buiten moeten zitten met 1 opdracht: muizen vangen. Onze kittens zijn op een huiselijke omgeving gesocialiseerd. Ze zijn gewend om bij de mensen in huis te leven, samen op de zetel te zitten, samen tv kijken, met de kids samen spelletjes spelen, soms wel samen slapen… Een stapje buiten kunnen zetten, is prima, maar slapen doen ze net als hun baasjes lekker binnen in hun zachte warme mandje of op hun favoriete plekje.

 

9 augustus. Er kwam een melding binnen van een kitten dat gered was uit een rioolbuis. Door de heftige regenbuien van de voorbije nacht was het diertje bijna verdronken. Onze opvangplekjes voor de allerkleinsten zitten nog steeds vol. Gelukkig kon de zus van de meldster wel helpen want ze is ooit éénmalig pleegmama geweest. De nodige tips werden gemaild en de zussen kunnen steeds bij ons terecht met hun vragen.

 

10 augustus. Als de nood het hoogst is en er zijn mooie foto’s lukt het meestal wel met een spoedoproepje! Onze oproep voor een gouden mandje voor Zilana en Zilou omdat het pleeggezin op verlof vertrok, heeft haar vruchten afgeworpen. Op de valreep konden ze verhuizen naar hun nieuwe thuis. We zijn super opgelucht dat dit lieve duo dankzij de leuke foto’s die één van onze vrijwilligers heeft genomen eindelijk een gouden mandje heeft gevonden.

 

11 augustus.  Een aantal duootjes pakten hun valiesje naar hun nieuwe thuis terwijl een aantal gezinnen terug uit verlof komen. Vandaag kwam  een nieuw pleeggezin haar startpakket komen ophalen.

Onze noodstop was pas opgeheven of er kwam al een eerste aanvraag binnen van een graatmager kitten met hevige diarree. Het deed dan ook deugd om te kunnen zeggen: “Ja, we kunnen helpen met een opvangplekje.”.

 

12 augustus.  Laat op de avond kwam nog een spoedmelding binnen van babykittens. De melders kijken uit voor de moederkat en geven de kittens intussen om de 2 uren papflesmelk.

Intussen doet kleine Caramello het beter na hardnekkige darmproblemen. Het kleintje is ouder dan het uitzicht doet vermoeden maar heeft een achterstand in groei en ontwikkeling (zie foto)

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!