Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

5 september.  Vier kittens van een zwerfkat konden het buiten niet redden. De kleintjes waren amper 5 weken oud en hadden dringend nood aan voeding en verzorging. Zij kunnen nu in een huiselijke en veilige omgeving opgroeien tot flinke rakkers.

 

6 september. In Hamont-Achel werden vier kittens gevangen nadat de mamapoes al 3 dagen niet meer gezien was. Maar het 5de kleintje was helaas ontsnapt en liet zich niet meer zien.

 

7 september.  Twee vrijwilligers gingen intussen op zoek naar het achtergebleven kitten dat nu moederziel alleen ronddoolde in Hamont-Achel. Het kostte hen letterlijk bloed, zweet en een gebrandneteld lichaam, maar het kleine pikzwarte pluizenbolletje is intussen herenigd met broertje en zusjes. Zo fijn voor deze kleine uk en allemaal dankzij ons topteam Martine en Sara! Deze zwarte vijfling kreeg intussen naampjes geïnspireerd op de dames die zorgden voor de hereniging: Tsara, Tartine,Tientje,Tira en Topper 🙂

 

8 september. Aangezien op amper een week tijd 28 nieuwe kittens in opvang zijn binnengekomen, ging helaas tijdelijk een opnamestop in. We hopen dat kittens die op korte termijn kunnen verhuizen snel besproken geraken zodat er nieuwe plekjes vrij komen om andere kitttens te kunnen helpen.

 

9 september.Vandaag ging opvangkitten Blaze naar de hartspecialist in Spa.  Het valt gelukkig allemaal goed mee als er bij operaties rekening mee gehouden wordt. Voor de rest is Blaze een dapper en vrolijk kittentje dat hoopt snel een liefdevolle thuis te vinden.

Intussen kwamen drie nieszieke en onderkomen zwerfkatjes binnen. Ze leefden in een grote groep katten die door een oude dame orde verzorgd wordt. (zie foto) Helaas is de situatie daar uit de hand gelopen. Samen met de collega’s van het noodasiel proberen we zo goed mogelijk te helpen waar het kan zodat het tij kan keren voor de aanwezige populatie. Kittens die nog herplaatst kunnen worden, komen alsnog in spoed binnen.

 

10 september. Cat Shelter kreeg er vandaag een nieuw bestuurslid bij. Manon zal het bestuursteam vervoegen. Onze bestuursleden zetten zich naast hun eigen full-time job in om het dagelijkse beheer in goede banen te leiden. Zij worden ondersteund door ons planningsteam dat dagelijks alle meldingen en adopties behandelt. Deze kern van 8 vrijwilligers lost elkaar af in beurtrolsysteem zodat elke dag iemand stand-by staat om melders verder te helpen, problemen op te lossen, pleeggezinnen te ondersteunen en de administratie op punt te houden.

 

11 september. Intussen kwamen in 2016 reeds meer kittens in opvang als in 2015 gedurende het hele jaar. De meldingen blijven binnenkomen, collega-organisaties maken net dezelfde drukte mee. Wil je een handje helpen, meld je zeker aan als pleeggezin bij het dierenasiel in jouw omgeving en overtuig jouw omgeving om de eigen kat te laten steriliseren of castreren, want helaas zorgen deze nog steeds voor de enorme toevloed aan gevonden kittens die ergens niet meer welkom waren 🙁

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!