Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

5 november. Een jongvolwassen kat met een erg beschadigde gebroken poot werd in Heusden-Zolder opgemerkt. Hij kon zich amper nog voortbewegen, maar werd gelukkig door dierenvrienden naar de dierenarts gebracht. Na contact met de dierenarts bleek het te gaan om een infectie die al erg hoog in de poot zat. Het voorbeen werd verwijderd en er werd een drainage geplaatst.  Na de amputatie zal hij nog even even gehospitaliseerd blijven bij onze dierenarts alvorens hij naar onze collega’s van het dierenasiel van Genk zal verhuizen waar hij verder zal verzorgd en opgevangen worden aangezien al onze opvangplekjes voor halfwasjes of volwassen katjes overvol zitten.

 

6 november.  Momenteel is de vraag naar kittens groot, het aantal beschikbare kittens is echter niet zo groot. Dat maakt dat onze kittens echt pijlsnel een afspraakje te pakken hebben. Gisteren zo nog guitige snoetjes Rink en Rente: binnen het uur hadden ze een afspraakje te pakken met kandidaat adoptanten.

 

7 november. Vandaag mogen de 2 ex-drugsverslaafde kittens verhuizen naar hun nieuwe thuis. Ze hebben een hele lijdensweg afgelegd. Maar dankzij de niet aflatende goede zorgen gaan ze een mooie toekomst tegemoet.

 

8 november. Momenteel hebben we enkele kittens die alleen op zoek zijn naar een thuis en niet in duo geplaatst worden. Dat doen we uitsluitend bij oneven aantallen kittens in een pleeggezin. Voorwaarde voor plaatsing is de aanwezigheid van een sociale, speelse soortgenoot in zijn nieuwe thuis. Aan mensen die op zoek zijn naar slechts 1 kitten alleen legt ons planningsteam uit waarom de aanwezigheid van een andere sociale kat voor jonge kittens zo belangrijk is. Gelukkig hebben de meeste mensen hier begrip voor. Wie toch echt maar één kat wil, raden we aan te kiezen voor een katje van minstens 4 maanden dat de belangrijke fases van socialisering reeds achter de rug heeft.

 

9 november. Er kwamen enkele oproepen binnen voor kittens van een 3-tal maanden oud. Een moeilijke doelgroep om op te vangen in onze pleeggezinnen. De eigen katten des huizes aanvaarden jonge kittens over het algemeen vrij goed. Voor pubers van 12 weken ligt dit helaas een stuk moeilijker. Helaas deze week ook ontzettende veel aanmeldingen van vermiste katten. De vroege duisternis die samenvalt met de avonddrukte op de weg is geen goed nieuws voor katten die net op dat moment actief zijn.

 

10 november.  Op een bedrijventerrein werden gisteren 5 piepjonge kittens gevonden van amper een week oud.  Hun mama werd niet meer gezien. Pas vandaag kwam de melding tot bij ons. Dat betekende dat de tijd drong. Kittens van deze leeftijd geraken zonder de warmte van hun mama snel onderkoeld en belanden dan heel snel in de gevarenzone. Even alle hens aan dek: dankzij enkele vrijwilligers konden de kleintjes in de late namiddag op temperatuur komen in de couveuse. Voor een nieuw pleeggezin is dit het allereerste nestje. Met 5 mondjes te voeden om de 2u heeft ze haar handen goed vol en leert ze snel alle kneepjes van het vak.

 

11 november.  Dit weekend stond de round-up van onze veiling op de agenda. Alle items werden verzendklaar gemaakt zodat ze komende week naar de hoogste bieders kunnen verhuizen. Schrijf nu nog in voor onze Beleef Chocolade. Alle info: www.beleef-chocolade.be

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!