Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

4 september.  Mensen weten vaak goed genoeg waar ze kittens harteloos moeten dumpen. Ook nu weer werd een tam maar zeer ondervoed kitten bij een groot dierenvriend achtergelaten.  De kleine meid zou 12 weekjes oud zijn maar amper de helft van het normale gewicht wegen. Salvia kan nu met aangepaste voeding aansterken.

 

 

5 september.  We kregen melding van een zwerfkat met kittens die hulp nodig hadden.  De kittens hadden oormijt en vertoonden de eerste symptomen van niesziekte.  Ze konden gelukkig diezelfde dag nog in gevangen worden zodat ze de nodige zorgen kunnen krijgen.

 

 

6 september.  Via de collega’s van het dierenasiel van Genk kwam een tamme moederkat met 4 kittens in opvang. Mams kan nu in rustige omgeving haar kroost verder grootbrengen.

De avond eindigde met een spoedinterventie van een kitten dat met 3 pootjes vast had gezeten in een machine. Er werden foto’s genomen waarop breuken werden vastgesteld die geopereerd moeten worden.  In overleg met de specialist wordt gegeven wat wanneer mogelijk is aangezien het kitten ook nog ondergewicht heeft.

 

 

7 september.  Helaas kwam vandaag een duo na 1 jaar terug van adoptie.  Ook katten zijn vaak de dupe na een echtscheiding.  De situatie was voor hen niet ok meer, waardoor het baasje hulp zocht. Ze hebben meer aandacht nodig, waardoor de beste oplossing herplaatsen is.  Soekie en Aiko (vroeger Evy en Enid) zijn superlief en sociaal. We laten hen even tot rust komen en zetten hen vanaf maandag zichtbaar op de website zodat de nieuwe zoektocht kan beginnen.

Een babykitten van amper 2,5 weekjes oud kwam via één van onze dierenartsen bij ons in opvang.  Het dronk gelukkig goed van het flesje en kan nu verder opgroeien met kleine Falco.

 

 

8 september.  Het kitten met de 3 gebroken pootjes werd vandaag geopereerd. Het werd een complexe operatie aan de linkervoorpoot en linkerachterpoot. Het rechtervoorpootje werd gespalkt.  Kleine Iboe is erg kranig en begon na de operatie meteen flink te eten. Dit lieve kereltje heeft nog een flinke revalidatie voor de boeg maar laat het intussen niet aan zijn hartje komen en geniet van alle aandacht en zorgen.

 

 

9 september.  Soms kan het snel gaan voor bepaalde kittens en halen ze niet eens de website om ter adoptie te worden aangeboden. Zo kwam Noah binnen als een ontzettend bang katje, maar leerde al snel dat mensen best ok zijn. (zie foto) Net als het bijna tijd was om een thuis te zoeken bij mensen die begrip hebben voor zijn verlegen natuur, werd het pleeggezin via via gecontacteerd door dierenvrienden die hem kwamen bezoeken en het klikte meteen!

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!