Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

4 juni.  Ondanks een opnamestop, blijven er meldingen binnenkomen van kittens die dringend hulp nodig hebben. Zo werd vandaag een kitten van circa 3 weekjes met ontstoken oogjes naar onze dierenarts gebracht. Er werd met spoed gezocht naar een opvangplekje want deze uk had beslist nog extra zorgen nodig.  We blijven intussen wel waken over de infectiedruk in onze pleeggezinnen. Stapelen helpt de aanwezige kittens en nieuwkomers immers niet. Gelukkig was een gezond nestje net uit quarantaine en kwam een plekje vrij zodat het kleintje intussen door zijn pleegmama vertroeteld en verzorgd kan worden.

 

5 juni.  Vier kittens met een flinke herpesinfectie op de oogjes gingen vandaag op controle. De dierenarts was aangenaam verrast om de snelle verbeteringen in hun toestand vast te stellen.  Met de nodige zorg en juiste behandeling zien we bij herpeskittens vaak spectaculaire metamorfoses. Hoe akelig het er bij aankomst ook uitziet, we weten intussen uit ervaring dat het vaak snel kan keren.

 

6 juni.  We kregen melding van twee kletsnatte kittens van 3 weken oud die in Mol gevonden werden.  Meteen werd in onze update gezocht waar deze twee nog bij gepuzzeld konden worden.  Kittens jonger dan 4 weken oud kunnen hun eigen temperatuur moeilijk regelen, waardoor onderkoeling erg snel kan optreden. Intussen kwam het goede nieuws dat onze collega’s in Mol een plekje voor hen beschikbaar hadden.

 

7 juni.  April en haar kroost kreeg vandaag een volledige check-up aangezien bij 1 van de kittens een genetische nierafwijking (PKD) was vastgesteld. De diagnose sloeg in als een bom… Zowel April als haar voltallige kroost heeft deze aandoening en dat is geen goed nieuws, want de prognose is heel slecht. April kan op nierdieet gezet, maar voor de kittens is dit nog even geen optie. Twee van hen hebben het momenteel erg moeilijk, maken koorts en zijn erg verzwakt. Het breekt ons hart om te ontdekken dat een nestje dat het zo goed leek te doen, een vreselijk geheim met zich meedroeg.  Wat de toekomst zal brengen is nog niet duidelijk. Ze krijgen de nodige ondersteuning en dan is het verder bekijken hoe het evolueert.  Deze kittens komen dan ook niet vrij voor adoptie.

 

8 juni.  Drie kittens van 5 weken oud liepen heel gevaarlijk op straat hun mama, een zwerfkat, achterna.  Om te vermijden dat ze buiten zouden verwilderen en een leven als zwerfkatjes moeten leiden, werden ze na een flinke regenbui van straat gehaald.  Twee van hen hadden ontstoken oogjes en ondergewicht.  Kort erna konden ze bij hun pleeggezin hun buikjes rond eten in een warm mandje.

 

9 juni.  Vandaag werd het vierde nieuwe pleeggezin sinds de start van het kittenseizoen opgestart.  Na een kennismakingsgesprek met het metergezin, kon het intakegesprek doorgaan en het startpakket opgehaald worden.  Intussen komen her en der terug plekjes vrij waardoor de noodstop na 6 dagen tijdelijk weer even achter de rug is.

 

10 juni.  In Beringen (alweer) werd een kittentje gevonden van 450 gram. Het kleintje komt binnen voor verzorging en socialisatie.  Op de valreep ook nog een spoedmelding van een babykitten in Kortessem, waar we helaas geen vrijwilligers hebben. We riepen de hulp in van de collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden die kort erna ter plekke waren om deze uk verder te helpen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!