Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

4 juli.  Ummi blijkt een versplinderd pootje te hebben dat helaas niet meer te herstellen is.  Ook dit  kitten zal een pootamputatie moeten ondergaan. Gelukkig kunnen driepootjes heel goed hun plan trekken. Ze laat het alvast niet aan haar hartje komen. Dit dappere meidje zoekt na haar operatie samen met ander driepootje Djo een gouden mandje.

 

5 juli. Een kitten van 5 weken met ondergewicht werd moederziel alleen gevonden. Na wat gepuzzel werd er een opvanggezin gevonden dat het kitten kon opvangen. Het kitten werd Mera gedoopt en geniet nu van alle goede zorgen in het opvanggezin.

 

6 juli. Alweer werd een kitten alleen gevonden. Een van onze veldmedewerksters ging het kitten ophalen en zag meteen de ernst van de situatie. Het kitten had zwaar aangetaste oogjes. Eén oogje is het zeker kwijt. Het krijgt nu de beste zorgen, maar het blijft onzeker of het ander oogje te redden is.

 

7 juli. In het dierenasiel van Genk werd een kittentje binnengebracht van 260 gram. De collega’s zagen meteen dat het ouder was dan wat het gewicht liet vermoeden en dat het erg ondergewicht had. Ze namen contact op voor hulp om het in een pleeggezin op krachten te kunnen laten komen. Zo kon een nieuw pleeggezin alvast haar eerste logeetje verwelkomen en de nodige zorgen geven.

 

8 juli. Vandaag stond er een bezoek aan een hartspecialist in Spa op de planning. Het pleeggezin moest een heel eind rijden, maar er was volgens de dierenarts iets mis met het hartje van Jille. Er werd dus doorverwezen naar een specialist ter zake. Het goede nieuws is dat het hartje in orde is.  De snelle hartslag is echter wel te wijten aan het rechterlongske dat nog niet volgroeid blijkt te zijn. Dit komt normaal zeker nog goed, maar heeft wat tijd nodig.  We kunnen alweer opgelucht ademhalen.

 

9 juli.  Het stopt niet. De meldingen van kittens met ernstig aangetaste oogjes blijven binnenkomen. Bij elke melding vragen we een foto en gewicht. Bij sommige foto’s is meteen de ernst van de situatie duidelijk (zie foto) Vandaag kwam opnieuw een kitten binnen met dichtgetterde oogjes. Het had ook erg veel moeilijkheden om te ademen. Het wordt nu geaërosold en krijgt krachtvoer.

 

10 juli. De vele operaties die we de voorbije weken hebben moeten laten doen, eisen een zware tol van onze rekening.  De dierenartsfacturen liepen de voorbije maand op tot ruim 7000 euro! Er is ons geen moeite teveel om hen al het nodige te bieden, maar bezoekjes aan orthopedisten, oogspecialisten en hartspecialisten, röntgenfoto’s en echo’s kosten handen vol geld. We vinden het super dat er zovele mensen onze organisatie een warm hart toe dragen, maar zonder financiële steun komen we er echt niet. Alle beetjes helpen! Vanaf 15 euro per jaar ontvang je elke drie maanden ons digitale tijdschrift. Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest waardoor je bijna de helft in mindering krijgt bij jouw belastingen!

Storten kan op rekeningnummer: BE43 7785 9170 4301.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!