Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

31 juli.  De week ging van start met een melding van een kitten van 2,5 weken oud dat amper 178 gram woog. De uk kwam binnen en liet meteen flink van haar horen.  Ze krijgt de komende weken het papflesje met aangepaste vervangende melk zodat ze kan opgroeien tot een flink kittentje.

 

 

1 augustus.  De meldingen van enkelingen die gevonden worden neemt weer toe.  Zo werd een kitten van 4 weken met ondergewicht gevonden. Er werd hulp aangeboden maar de melders besloten het kleintje uiteindelijk zelf groot te brengen.

 

 

2 augustus.  Vandaag kwam alweer een nieuw pleeggezin een startpakket ophalen. Het doet deugd om te zien hoeveel nieuwe gezinnen zich bij ons de voorbije weken hebben aangemeld.  Het is echter ook belangrijk om hen allemaal goed te kunnen begeleiden. Om die reden doen we momenteel ook geen actieve oproep meer.

 

 

3 augustus.  Brockie moest op controle bij de dierenarts. De problemen met de lymfeklieren blijven helaas aanhouden. Tal van behandelingen mochten tot nu toe niet baten, maar we geven niet op.  We blijven verder zoeken naar iets dat hem kan helpen.

 

 

4 augustus.  Twee bange kittens van amper 5 weken oud kwamen via de collega’s van het dierenasiel van Genk in opvang. Ze zijn nog wat onder de indruk maar dat komt zeker goed.

 

 

5 augustus. Danone wacht intussen al ontzettend lang op haar kans op een thuis, maar ook hier kwam een kwakkelende gezondheid steeds roet in het eten gooien.  Gelukkig zijn de charmes van deze hartendief zo groot dat ze een afspraakje kon versieren met grote dierenliefhebbers die Danone een definitieve thuis willen geven!

 

 

6 augustus.  Intussen probeert Briesje, onze black beauty de aandacht te strikken van een toekomstig baasje en dat is knap lastig in een kittenopvang. Ze is zelf nog niet eens een jaartje oud, nog erg jong en speels en sociaal, maar de kittensnoetjes verhinderen haar momenteel om een thuis te vinden. We duimen heel hard voor haar dat het snel lukt!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!