Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Onze telefoon stond de voorbije week weer roodgloeiend!  Particulieren en meerdere collega dierenorganisaties die met de handen in het haar zaten voor de opvang van erg jonge of zieke kittens belden ons voor hulp.  Er kwamen 21 nieuwe patiëntjes in de opvang.

30 mei. Via vzw Poezencentrale kwamen vier babykittens binnen.  De mama, een zwerfkat, was de dag voordien helaas doodgereden. De ukken waren 3 weekjes oud maar dronken bij aankomst gelukkig meteen gretig van het papflesje.

1 juni. De collega’s van het dierenasiel van Genk kregen een kitten binnen met erg ontstoken oogjes en ondergewicht.  Verli genoot alvast van de eerste zorgen en zal nu verder op krachten kunnen komen (zie foto)

2 juni. Bij vzw Pink Paws in Tessenderlo werd een niesziek kitten binnengebracht. Aangezien zij zelf echter geen ervaring hebben met kittens, werd hulp gezocht.  Vixen kwam binnen voor verdere verzorging.

3 juni.  Via het zwerfkattenproject in Balen werd opvang gezocht voor twee erg bange zwerfkatjes van 6 weken oud.  Deze kleintjes konden het buiten niet goed redden. Deze leeftijd is echter heel cruciaal om nog aan mensencontact te leren wennen. Tijd dus om te leren wennen aan huiselijke geluiden en vriendelijke omgang met mensen.

Diezelfde dag werden drie babykittens gevonden in Zolder wiens moeder een paar dagen geleden overreden was. Ze lagen uitgehongerd te krijsen en hadden dringend voeding nodig.

4 juni. Via vzw Poezenpootjes in Geetbets kwamen drie kittens binnen die in een regenton lagen. Met de overvloedige regen en mams die niet kwam opdagen was het geen optie om hen daarin te laten liggen.  De kleintjes waren er niet goed aan toe, ze hadden ondergewicht, waren onderkoeld en reutelden zwaar. Het was duidelijk dat de moederkat hen niet meer de nodige zorgen kon geven.

Het Dierenasiel van Genk vroeg onze hulp voor drie kittens van 6 weekjes maar met ontzettend veel ondergewicht en ademhalingsproblemen. De moederkat (een zwerfkat) had de kittens tot de laatste moment goed proberen verzorgen, maar zij was zelf erg niesziek waardoor het geen optie was om hen nog bij haar te laten. Mams had verzorging en haar vrijheid nodig.  We duimen dat ook de kleintjes het snel beter doen. Bij snot en ademhalingsproblemen werken we met aerosol en met een zuurstofgenerator.

5 juni.  In Genk werd een kitten van 4 weken gevonden met een beschadigd en etterende oogje. Het kleintje had dringend zorgen nodig en werd naar een pleeggezin van ons gebracht.

En op de valreep kwamen nog 2 babykittens binnen.

Intussen zitten zowat al onze pleeggezinnen echt overvol en gaan we naar een NOODSTOP. Nog meer kittens erbij nemen brengt de aanwezige patiëntjes en nieuwkomers in gevaar en dat kan niet de bedoeling zijn! Dat wilt zeggen dat we tijdelijk niet kunnen helpen met fysische opvang, maar wel met advies. Dit is tot er kittens geplaatst worden of tot er zich nieuwe pleeggezinnen aanmelden

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!