Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

30 juli. Langzaam maar zeker komen er terug aanvragen voor adoptie binnen in onze planningmailbox. Maar voor onze volwassen katjes en kittens met een letsel aan het oogje blijft het moeilijk.  Zij wachten ongeduldig op een telefoontje voor een afspraakje.

In dit tijdperk van smartphones kom je al eens gekke dingen tegen. Neem nu de autocorrect. Sommige gezinnen bestellen een “babykamer” ipv royal canin, of de kittens moeten een “abonnementenkuur” ondergaan ipv een antibioticakuur, bij een pleeggezin verandert de naam plots in “aubergine”… In deze zware tijden van constante meldingen en veel zieke kittens door het hete weer kan er tussendoor gelukkig ook nog eens gelachen worden!

 

31 juli.Vier van de 5 kittens uit Heusden-Zolder zijn besproken. Over enkele weken mogen zij verhuizen naar hun forever mandje. Nummertje 5 is goed ziek geweest en moet nog wat aansterken. Hij verbleef een paar dagen bij de dierenarts maar is intussen aan de beterhand.  Van zodra hij ook in orde is, gaan we voor hem op zoek naar nieuw personeel met een sociale soortgenoot in huis. Intussen kregen Seb en Saar (zie foto)  met hun beperkte zicht heel goed nieuws en kunnen op hun beide oortjes slapen, want hun pleegmama en -papa hebben hun hart aan hen verloren 🙂

 

1 augustus.  Het is leuk om te weten dat de melders begaan zijn met het welzijn van hun vondelingetjes. De meldster van kleine Tille vroeg hoe het met haar ging en of ze het überhaubt overleefd had. Onze Tille doet het echter prima.

Maar ook nieuwtjes uit hun thuis zijn echt super. Lezen dat ze het goed stellen doet ons steeds opnieuw beseffen waarom we dit allemaal doen. Bibiane en Boswell (in de opvang) waren 2 hele bange kittens die nog wat tijd nodig hadden om te wennen aan hun nieuwe thuis. De adoptanten hadden zich er al bij neergelegd dat het niet echt knuffelaars zouden worden… Maar dat was buiten de kittens gerekend! Sam & Leo (nu) zijn de grootste knuffelkonten die een kattenliefhebber zich maar kan inbeelden. Sam poseerde zelfs voor hun huwelijksaankondiging! Super toch!

 

2 augustus. Minder goed nieuws van de zwarte tienermama met haar 7 gitzwarte kittens. Mama heeft haar kleintjes verstoten. Twee kittens stierven kort na de geboorte. Na een dierenartsbezoek blijkt dat de kittens vechten tegen een virus en ernstig ziek zijn. Omdat mama voelt dat er iets mis is met de kleintjes, spaart ze haar krachten. De natuur kan helaas heel hard zijn…

 

3 augustus. Om de gitzwartjes een zo goed mogelijke kans op overleven te geven, werden ze verhuisd naar papflesgezin met een couveuse. Ze worden nu elke 1,5 uur geflest dag en nacht. Mama kan intussen tot rust komen en als alles met de kleintjes goed gaat, kunnen ze misschien nog terug verenigd worden.

 

4 augustus. Kleine Caramello moest vandaag naar de dierenarts. Zijn stoelgang was niet ok en hij had, ocharme, heel felle buikkrampjes.  Bleek echter dat hij ook een kleine poliep in zijn neusgaatje had. De dierenarts heeft onder lokale verdoving zoveel mogelijk weefsel kunnen wegsnijden. Niet alles want het neusgaatje was te klein. Nu hopen we dat dit niet meer terug groeit.

 

5 augustus. Soms is het heel vreemd dat we gecontacteerd worden voor hulp en dan plots niets meer horen van de melder. Zo waren 2 kittens gevonden in Bocholt. Er werd ons een foto doorgestuurd en de melder kreeg meteen antwoord dat er een opvangplekje vrij was voor deze leeftijd. Helaas hadden we geen gsm nummer om te informeren wat er nu met de kittens is gebeurd. Hopelijk zijn ze bij een andere opvang binnen…

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!