Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

30 april.  We kregen melding van een zwerfkattin die haar kroost van 1 week oud onder een carport had gelegd.  Helaas op een plek waar materialen verplaatst moeten worden voor een tuinfeest komend weekend.  We hopen met de nodige tips dat mams haar kroost naar een veiliger plekje zal verplaatsen want haar kroost zomaar wegnemen zou noch voor haar noch voor de kittens geen oplossing zijn. Zij hebben haar melk en antistoffen de komende weken nog veel te hard nodig. Haar in gevangenschap haar kroost laten grootbrengen betekent onnoemelijk veel stress voor haar met mogelijk kans op stilvallen van melkproductie.

Wat doe je best in zo’n situatie? Zorg voor een beschutte plek (tegen regen en wind) elders waar voeding wordt geplaatst voor de moeder en waar zij en haar kroost met rust worden gelaten. Van zodra de kittens beginnen rond te lopen en het voor hen gevaarlijk wordt, neem je contact op met een organisatie om de kittens in opvang te nemen voor socialisatie.  De moederkat meld je tijdig bij de milieudienst van de gemeente zodat ze nadien gevangen kan worden voor sterilisatie.

 

1 mei. Ons lieve duo Sietske en Rikkie dat vorige week na een erg traumatiserende ervaring in opvang kwam, genieten duidelijk van de rust in hun nieuwe opvangplek. Rikkie heeft zich intussen al volledig gewonnen gegeven en geniet met volle teugen van alle knuffels.  Tot onze grote verbazing, kwam plots ook verlegen Sietske haar knuffels in de zetel opeisen. Zo’n momenten zijn voor ons goud waard. We gaan er alles aan doen dat dit duo een thuis vindt bij mensen die hen dezelfde rust kunnen geven en hen kunnen laten genieten van het leven, want dat verdienen ze zo enorm!

 

2 mei.  Een kitten van amper 480 grammetjes liep op een zeer gevaarlijke vierbaansweg in Genk verloren.  Twee auto’s hielden het verkeer tegen om de kleine waaghals te redden.  Het dappere tijgertje kwam in opvang en at alvast gretig zijn buikje vol (zie foto)

 

 

3 mei.  Drie papfleskittens moesten een aantal dagen in hospitalisatie. Twee van hen deden het nadien goed, het zorgkindje van het nestje verloor helaas de strijd. Olin & Zamin zijn stabiel en terug onder de hoede van hun pleegmama.

 

 

4 mei.  Met het mooie weer begint het duidelijk bij veel mensen te kriebelen om kittens te adopteren.  We gaan hun geduld nog even op de proef moeten stellen want er zijn voorlopig nog geen kittens die klaar zijn voor een bezoekje. Bellen of mailen voor kittens die nog niet op de website staan in de rubriek ‘adoptie’ heeft echt geen zin. Om teleurstellingen te vermijden, raden we het iedereen echt af om de zinnen te zetten op specifieke babykittens die men op onze wel en wee of op de FB pagina heeft zien verschijnen.

 

 

5 mei.  Vandaag stond een lesmoment op de planning voor het verzorgen van weeskittens.  Nieuwe pleeggezinnen die aan de slag gaan, kregen hier in een voordracht aan de hand van foto’s en filmpjes tips mee over huisvesting, verzorging, correct spenen en socialiseren van jonge kittens.  Zij krijgen binnenkort hun eerste logeetjes onder hun hoede en gaan snel genoeg met alle info aan de slag kunnen.  Uiteraard staat ook een metergezin bij om hen bij deze taak te begeleiden.

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!