Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

3 oktober. We starten de week met de aanmelding van een papflesgezin, super!  Na een intake gesprek, kan een nieuw pleeggezin een startpakket ophalen om kort nadien de eerste patiëntjes te verwelkomen.  Vandaag kwamen alweer 2 gevonden kittens binnen met erg veel ondergewicht (zie foto).

 

4 oktober.  Vandaag ging naar jaarlijkse gewoonte op werelddierendag onze internetveiling van start. Artiesten en kunstenaars doneerden weer prachtige collector’s items en kunstwerkjes waar de komende weken op geboden kan worden. Alle inkomsten gaan integraal naar de verzorging van de vele hulpbehoevende babykittens onder onze hoede. Alle info en biedingen op www.veiling.catshelter.be. Bieden kan tot 30 oktober om 20u.

Intussen blijven kittens binnenkomen. Zo namen we vandaag vijf jonge katjes met wat ondergewicht en niesziekte over van de collega’s van het dierenasiel van Genk.

 

5 oktober.   Intussen ging een volgend nieuwe pleeggezin van start. Zij kreeg meteen vier babykittens met ondergewicht bij haar op logement. Zij zal de kleintjes leren overschakelen van het papflesje naar vastvoer en hen de nodige zorgen en socialisatie geven om op te groeien tot sociale en gezonde kittens.

 

6 oktober. Een derde nieuw pleeggezin deze week kon meteen aan de slag. Dankzij deze nieuwe opvangplek konden we vier couveusekittens overnemen van de collega’s van het dierenasiel van Genk.  Op een paar dagen tijd kwamen maar liefst 23 nieuwe kittens in opvang! Helaas zitten we daardoor met een noodstop. Het is momenteel ontzettend druk in de opvang!

 

7 oktober. We vinden het ontzettend jammer dat oudere kittens vaak over het hoofd gezien worden omwille van het vele jonge grut dat we in opvang hebben. Jonge katjes van amper 5 maandjes oud hebben echter het grote voordeel dat hun karakter en temperament al goed zichtbaar is.  Jem met beperkt zicht vond intussen een vriendinnetje in Pinda. Dit lieve duo hun valiesje staat al even gepakt, nu nog een goede thuis! Alle info: http://www.catshelter.be/poezen/jem-pinda/

 

8 oktober. Dit jaar komen het herpesvirus en calicivirus weer erg vaak voor bij zwerfkittens die buiten gevonden worden. Vaak duurt het even vooraleer kittens deze virussen overwonnen hebben. Zo zijn Speculaas en Sjokola al eventjes aan het knokken tegen het calicivirus. Met geduld, een goede ondersteuning van hun weerstand en veel goede zorgen komt ook dat beslist goed.

 

9 oktober.  Denken jullie ook nog even aan onze moederkatjes? Het is fijn als kittens een thuis vinden met een zusje of broertje, maar zo jammer dat jonge kattinnen zo lang moeten wachten op hun kans op een thuis. Zowel Mascara als Paige zijn er volledig klaar voor. Lees meer over deze prachtige jonge dames op de adoptiepagina: http://www.catshelter.be/overzicht/adoptie/

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!