Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

29 oktober. Vandaag mocht Spinda na 11 dagen hospitalisatie eindelijk terug naar huis! Ze had te kampen met een flinke longontsteking maar is gelukkig nu weer aan de beterhand. In haar pleeggezin zal ze nog goed opgevolgd moeten worden en medicatie moeten nemen. Ze kan alleszins nu verder herstellen in het gezelschap van haar nestgenootjes. Ze was zelfs even “wereldberoemd” op Facebook op de pagina van de dierenkliniek waar ze verbleef. Deze lange maar levensnoodzakelijke hospitalisatie kostte een hele hap uit ons budget. Voor kittens als Spinda kunnen we zeker financiële hulp gebruiken. Ze ligt nu gelukzalig terug in haar pleeggezin te bekomen.

 

30 oktober.  Lieve Dausy heeft intussen een beschermingsjasje aan (zie foto). Ze reageerde op de draadjes van de operatie en bleef er aan knabbelen. Door het jasje is de jeuk geminderd en kan ze er ook even niet meer aan zodat alles goed kan genezen.

 

31 oktober.  Mams Hanna die met 3 kittens van 2 weken oud in de opvang kwam stelt het heel goed. Haar kleintjes groeien als kool en zijn onder het waakzame oog van mams en hun pleeggezin de omgeving en speeltjes aan het verkennen.

 

1 november.  Ondanks aerosol en antibioticum blijven een aantal kittens soms vrij lang snotteren. Sommige kittens raken erg moeilijk van niesziekte vanaf omdat hun weerstand laag is. Wie nu kittens opmerkt met de koude en vochtige nachten, aarzel zeker niet en haal hen meteen binnen!

 

2 november. Intussen zijn de inschrijvingen voor onze Beleef Chocolade goed aan het binnenkomen. Voor chocoladeliefhebbers is zondag 18 november beslist een hoogdag. Voor amper 7 euro kan je tijdens en na een deugddoende boswandeling van 4 km in het Buurthuis in Heppen genieten van 7 proevertjes chocolade. En niet getreurd: bij regenweer kan je gewoon alle vragen en proevertjes in de zaal krijgen. Alle info: www.beleef-chocolade.be

 

3 november. Ook nu nog starten nieuwe pleeggezinnen op. Voor een aantal gezinnen die al het hele kittenseizoen meedraaien is het erg zwaar geweest. Niet alleen voor hen, maar ook voor hun eigen katten. Aflossing van de wacht is daarom zeker en vast welkom.  De actieve pleeggezinnen zitten immers nog steeds met zorgkittens onder hun hoede terwijl meldingen van onderkomen kittens blijven binnenkomen. Een nieuw pleeggezin haalde vandaag haar startpakket op en staat met een digitale couveuse klaar voor de allerkleinsten.

 

4 november.  We kregen de vraag van de collega’s van het dierenasiel van Genk om een onderkomen kittentje van 6 weken dat slechts 350 gram weegt over te nemen. De uk heeft meer opvolging nodig en hulp bij het eten. Er werd voor het kleintje een plekje gevonden bij één van onze pleeggezinnen die het alle nodige zorgen zal geven.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!