Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

29 augustus. Tussen de zwerfkatten werd een tam jong katje opgemerkt dat van niemand bleek te zijn. Het gewoon terug uitzetten was niet echt een optie. Het kan nu in orde gebracht worden zodat er een fijne thuis voor gezocht kan worden, want het geniet echt van alle aandacht! Ook een ander niesziek kitten van amper 5 weekjes kwam vandaag in de opvang.

 

30 augustus.  Amper een dag later werden tussen dezelfde groep zwervers ook nog eens twee nieszieke kittens gevonden. Ze zijn amper 7 weken, hebben ontzettend veel ondergewicht, zaten vergeven van de vlooien en eentje heeft helaas ook erg aangetaste oogjes. Sjokola en Speculaas krijgen nu de nodige zorgen.

 

31 augustus.  In het noodasiel lag een mamapoes met veel stress. Ze zat met 3 kittens en een weesje maar deed het zelf niet erg goed. Ze at te weinig en was heel gestresseerd met zoveel andere dieren in haar buurt. Ze kwam terecht in een pleeggezin van ons waar ze bij aankomst zich al meteen heel wat rustiger voelde en aan het eten ging.

 

1 september. Vandaag kwam ons 5000ste opvangkitten binnen! We hielpen er intussen veel meer, maar de teller van patiëntjes effectief in opvang in één van onze pleeggezinnen voor verzorging en adoptie bereikte vandaag 5000 toen kleine Spike binnenkwam. Dit babykitten van amper 3 weekjes oud werd samen met zijn twee zusjes Sparkle en Skylar bij de collega’s van het dierenasiel van Genk binnengebracht en kwam via hen bij ons in opvang. (zie foto)

 

2 september. De dag startte met een dringende vraag naar een bloedtransfusie voor een gehospitaliseerd kitten. Er werd in allerijl rondgebeld om te zorgen dat er zo spoedig mogelijk een gezonde kat tot bij onze dierenarts gebracht kon worden. Dit lukte op het nippertje zodat Phoenix zo de levensreddende bloedtransfusie kon krijgen. Deze kleine uk dit het nadien alweer stukken beter, oef! Het werd ook een erg drukke avond.  De telefoon stond roodgloeiend met spoedmeldingen. Er moest rondgebeld worden voor oplossingen, een erg verzwakt kitten moest gehospitaliseerd, een zwerfkatje met erg beschadigde oogjes moest gevangen worden en voor 1 kitten met de navelstreng nog aan werd een plekje gevonden bij een andere organisatie.

 

3 september. Helaas deed het weeskitten dat bij de mamapoes was aangelegd het niet goed. Het was uitgedroogd en erg verzwakt en moest in spoed gehospitaliseerd worden.

Vandaag kwamen alweer 5 kittens van amper 4 weekjes in opvang. Intussen werd in Tessenderlo het kitten gevangen dat gisteren werd opgemerkt met aangetaste oogjes. Er werd meteen mee naar de dierenarts gegaan. Het ziet er helaas niet zo goed uit.  De kans is groot dat ook dit kitten het volledige zicht kwijt is 🙁

 

4 september.  De vakantiegangers zijn zowat allemaal terug en dat voelen we. De vraag naar adoptie zit goed. Zelfs moederkatje Paige heeft intussen een bezoekje te pakken! Gelukkig maar, want deze week kwamen alweer 18 nieuwe patiëntjes onder onze hoede. Druk druk druk!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!