Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

27 november. Een graatmager pluisbolletje werd op een voetbalveld gevonden. Het broertje lag er helaas dood naast. Klein Vlammetje woog bij aankomst 420 gram wat normaal ruim 700 gram zou moeten zijn voor haar leeftijd.  Ze kwam via een dierenarts bij ons in opvang en kan na quarantaine opgroeien met haar buurvrouwtje Selma die bijna uit quarantaine mag.

 

28 november. Drie kittens met zware calici en erg hoge koorts verbleven de voorbije 5 dagen bij onze dierenarts in hospitalisatie waar ze ondersteuning en een infuus kregen. Eentje gaf helaas de strijd op. We hopen dat de 2 andere hun achterstand snel inhalen en de koorts onder controle geraakt.

 

29 november.   Tux’s zwaar toegetakelde poot werd geamputeerd.  Onze zwarte knappe zwerver stelt het prima. Verlost van de pijn en veel ongemak doet hem duidelijk deugd. Hij kan nu verder revalideren. Als zich voor 9 december geen eigenaar aanmeldt, kan hij vrij voor adoptie komen.

 

30 november.  Helaas werd een schimmelinfectie opgemerkt bij kittens die in december normaal geadopteerd konden worden.  Ze krijgen nu de komende 5 weken een behandeling zodat ze pas begin januari in orde kunnen verhuizen.

 

1 december.  Gisteren kwamen 3 zwerfkittens binnen van 5 weekjes oud. Eentje heeft nog wat tranerige oogjes, maar dat komt zeker goed.  Met dit koude en natte weer worden buiten helaas nog steeds jonge katjes tussen de zwervers gevonden. Merk je nu nog kittens buiten op: ingrijpen is de boodschap!

 

2 december.  Selma is intussen uit quarantaine en stelt het goed.(zie foto) Dit bange zwerfkitten kwam via het zwerfkattenproject van asiel Genk binnen.  Ze leert in huiselijke omgeving van de katten van het pleeggezin dat mensen dik OK zijn. Selma krijgt binnenkort het gezelschap van haar buurvrouwtje Vlam die nog even in quarantaine is en waar ze samen een thuis mee zoekt van zodra ze er allebei klaar voor zijn.

 

3 december. Tux was na zijn operatie flink aan zijn operatiewonde aan het likken geweest. Hij bracht een nachtje bij de dierenarts door om zijn wonde te draineren en kon weer naar zijn pleeggezin keren, met een halskraag..  Deze lieve rakker blijft ondanks zijn situatie ontzettend dankbaar en geniet van alle aandacht.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!