Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

De lente is in het land en katten willen zich voortplanten. Hoog tijd dus om jouw eigen huiskat te laten steriliseren of castreren! Wist je dat een kat al vanaf 5 maand vruchtbaar is? Dat een kattin tot 3 keer per jaar een nest kittens kan hebben tot 6 stuks per worp? Dat een kater kan zorgen voor ontzettend veel nakomelingen die geen thuis vinden?

Als je als katteneigenaar je verantwoordelijkheid niet opneemt, draag je bij tot een problematiek die zorgt dat vele kittens hun eerste levensjaar niet halen en dierenasielen het hele jaar door overvol zitten.

Wil je je kat toch laten jongen en heb je een thuis gevonden voor de kittens, besef dat je bij wet verplicht bent om alle kittens voor het weggeven te laten steriliseren, chippen en registreren. Doe je dit niet, kan je een boete krijgen vanaf 312 euro! Wacht dus niet tot je voor een nog grotere financiële kost staat maar maak nu meteen een afspraak met de dierenarts. Bespaar de kat, de kattenproblematiek en jezelf veel zorgen en help mee levens redden!

 

Elk jaar zijn er gemeenten die in het voorjaar voor hun inwoners kortingsbonnen voorzien. Katteneigenaars krijgen 25 euro korting op de sterilisatie van een kattin en 15 euro op de castratie van een kater. In deze gemeenten kan je tot 30 april bij de milieudienst terecht voor een kortingsbon: Leopoldsburg, Maasmechelen, Sint-Truiden en Gingelom. In Genk kan je bij het asiel van Genk terecht voor een kortingsbon.

 

De voorbije week opvallend ook veel vermissingen die ons gemeld werden. Bij de eerste mooie dagen gebeurt het wel eens dat een kat in een tuinhuis of garage glipt om er een dutje te doen. Als deze dan dichtgaat, zit de kat opgesloten tot de volgende mooie dag. Let dus goed op en verwittig buren om na te kijken of jouw vermiste kat niet bij hen verzeild is geraakt. Tijdens de kattentijd kan het ook zijn dat jouw kat werd opgejaagd door een niet gecastreerde kater. Het kan dan even duren voor ze terug huiswaarts durft keren. Verwittig ook steeds het dierenasiel en zwerfkattenproject in jouw buurt. Zorg dat je kat gechipt is, zodat ze snel terug met jou herenigd kan worden!

 

Intussen blijven een aantal van onze opvangkatjes vechten tegen hardnekkige infecties.  Danone heeft er een zware antibioticumkuur opzitten, maar is er nog niet helemaal. Brockie is ook opnieuw op de sukkel. Ook hij krijgt nu dezelfde kuur als Danone. Ondanks het feit dat ze zich soms echt ellendig voelen, hebben ze tussendoor ook beslist deugnietenstreken. We hopen dat het voor hen snel de goede richting uitgaat zodat hun zoektocht naar een fijne thuis kan beginnen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!