Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

27 juni. Wanneer onze meer verlegen kittens een gouden mandje vinden zijn we extra blij. Gisteren kregen Denzel en zijn schuchtere broertje Darcy hun eerste bezoekje en ja hoor… Begin juli mogen de broertjes samen verhuizen.

En nog meer goed nieuws: lieve Djo het kitten met het geamputeerde pootje, doet het na een tweede spoedoperatie goed!. U leest het goed: een tweede spoedoperatie. Deze kleine meid haar middenrif bleek gescheurd waardoor haar darmen tegen haar longetjes aandrukten. Dit weekend ging ze dus met spoed onder het mes anders zou ze sterven. Op korte tijd onderging dit pluimgewichtje best heel zware operaties. Dat zou je niet zeggen als je haar ziet. Ze is alweer enthousiast om aandacht en knuffels aan het roepen. Wat een dapper kitten!

 

28 juni. Het Zwerfkattenproject van Balen zocht opvang voor een kitten van 6 weken met ondergewicht. Het was puzzelen, maar we vonden nog een plekje bij een van onze opvanggezinnen. Gelukkig werd het kitten op deze leeftijd gevonden, zo kan het tijdig wennen aan huiselijke geluiden en die vreemde mensenhanden!

 

29 juni. Drie babykittens van 100 gram werden door vrijwilligers van het zwerfkattenproject in Balen onder een houtstapel gevonden. Ze waren erg onrustig en uitgehongerd, mams kwam niet meer opdagen. Eentje lijkt een wondje te hebben aan de staart, maar stelt het voor de rest goed. Ze drinken alvast gretig van het flesje.

 

30 juni. Helaas ontvingen we vandaag het droeve bericht dat Ilay het katje wiens lijfje vol maden zat gestorven is.  Ze leek het goed te doen, was alert en at goed, maar raakte plots in sceptische shock veroorzaakt door een infectie in de bloedbaan 🙁

 

1 juli.  Het dierenasiel van Genk nam contact met ons op voor vijf babykittens die erg onderkoeld bij hen binnengebracht waren. De kleintjes hadden ondergewicht en waren erg verzwakt. Eén van onze papflesmama’s waar dit weekend vier kittens naar hun gouden mandje verhuizen, zette meteen de couveuse. Even later genoten ze van de warmte, een papflesje en een knuffeltje.

 

3 juli. De tweede worp van het seizoen lijkt gestart. Deze week kwamen 8 babykittens van nog geen 3 weekjes oud in de opvang. Deze couveusekittens hebben erg intensieve zorgen nodig. Hun pleeggezinnen kunnen s’ nachts de wekker weer zetten om elke 2 uur flesjes KMR melk te maken.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!