Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

27 augustus.  De week gaat van start met amper 1 duootje vrij voor adoptie op onze website. Zitten er dan maar zo weinig kittens in opvang? Niets is minder waar. Maar we zetten enkel de kittens zichtbaar die nog niet besproken zijn en die klaar zijn voor een bezoekje. Erg lang staan de kittens nooit online aangezien adopties gelukkig wel erg goed gaan. De website wordt dagelijks aangepast: kittens die besproken zijn worden verwijderd en nieuwe die vrij voor adoptie komen worden online gezet.

 

28 augustus.  Zo vertrokken vandaag weer kittens naar hun nieuwe thuis terwijl anderen een bezoekje kregen en besproken werden.  Ook al is het een erg druk kittenseizoen, het doet wel goed dat de kittens vlot een fijne thuis vinden. Zo komen non-stop plekjes vrij voor nieuwe patiëntjes. Deze plekjes zijn helaas wel steeds de dag zelf al bijna ingevuld. Ook dat gaat jammergenoeg wel vlot.

 

29 augustus.  In de opvang bevinden zich momenteel ook een aantal oudere kittens die met hardnekkige niesziekte in de opvang kwamen. Langzaam maar zeker geraken ze er bovenop. Bij een aantal van hen heeft het echter tijd nodig.  Voor hen zijn we ook gericht op zoek naar een thuis bij mensen die begrijpen dat ze op momenten van stress terug even een dipje kunnen hebben. Verdienen ze daarom geen thuis? Tuurlijk wel, des te meer!

 

30 augustus. Vier nieszieke kittens konden niet blijven waar ze waren. De kittens hebben duidelijk tijdens de eerste weken van hun leven niet de nodige zorgen gehad.  Ze zijn erg klein voor hun leeftijd en hebben motorische achterstand.  Ze staan vaak te trillen op hun pootjes, vermoedelijk door verzwakte (niet gebruikte) spiertjes. door te beperkte bewegingsvrijheid.

 

31 augustus.  Intussen komen de eerste betalingen binnen voor de bestellingen van onze nieuwe ecologische draagtas met superleuk en uniek ontwerp. Wie er nog geen heeft of nog op zoek is naar een cadeautje voor een kattenliefhebber, twijfel niet!  De oplage is beperkt. Koop je collector’s item vandaag nog en bestel via catsheltermerchandising@gmail.com

Meer info over deze leuke draagtas hier.

 

1 september.  Onze vrijwilligers namen vandaag deel aan een wandeling in het bos.  Pleeggezinnen leren elkaar online kennen via de Facebookgroep. Gaandeweg zijn de voorbije jaren zo vele vriendschappen ontstaan. Tijdens een ontmoetingsmoment worden wel en wee uitgewisseld. Contact met mensen die even enthousiast zijn over een vast keuteltje in de kattenbak, daar kan gewoonweg niets aan tippen 🙂

 

2 september.  Vandaag was de grote dag voor Sietske en Rikkie. Na 4 maanden verhuisden ze eindelijk naar hun definitieve gouden mandje. Het was voor hen maar ook voor de adoptant en het pleeggezin een spannende dag. Deze katjes hebben al zoveel meegemaakt. Om alles voor hen zo vlot mogelijk te laten verlopen, werden ze naar hun nieuwe thuis gebracht waar ze nu in alle rust op hun eigen tempo het huis kunnen verkennen. We zijn superblij voor hen voor deze kans. Ze verdienen het echt!

En toen kwam alweer de volgende oproep binnen van een jong verzwakt zwerfkitten dat het buiten niet kon redden. Het kleintje is nog behoorlijk onder de indruk, maar kan nu op krachten komen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!