Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

26 september. Een kittentje van 3 weken oud kwam in de opvang maar ging plots zienderogen achteruit. De uk verloor te snel gewicht en had hevige diarree.  Babykittens kunnen erg snel uitdrogen wat levensbedreigend is. Snel ingrijpen is dan de boodschap! Wollybeer kreeg een katheder en elk uur serum opgespoten zodat ze zich snel beter voelde. (zie foto)

 

27 september. Aangezien onze pleeggezinnen nog steeds goed vol zitten en het ook bij de collega’s overvol zit, werd een nieuwe oproep geplaatst. Dankzij deze oproep kregen we alvast deze week twee nieuwe aanmeldingen om als pleeggezin te helpen. De dag nadien kon één van hen alvast meteen aan de slag!

 

28 september.  We kregen een melding van een vreselijk verhaal. Iemand had in het bos kittens van 5 weken oud levend zien begraven worden. Twee zouden gestorven zijn, de zes anderen konden gered. Er werd ons gevraagd ze spoedig op te nemen met heel wat gevloek op de achtergrond. Het verhaal bleek niet echt sluitend en gaf ons een raar gevoel.  Via via kwamen we kort erna te weten dat het zou gaan om kittens van eigen kat waar men blijkbaar plots snel vanaf wou en dan liefst op een manier waarbij misbruik werd genomen van een opvang voor hulpbehoevende zwerfkittens! Goed dat ze weg zijn bij mensen die hun verantwoordelijkheid niet willen opnemen, maar intriest dat mensen zo’n tragische leugens gaan verzinnen om er vanaf te geraken. De eigen kat steriliseren is helaas blijkbaar teveel moeite 🙁

 

29 september. We kregen van collega’s de vraag  om een gezond ouder kitten over te nemen. Aangezien we net een gezin vrij hadden dat enkel gezonde oudere katjes kan opvangen, kon dit en kwam het lieve poesje binnen dat al snel een bezoekje te pakken had!

 

30 september. Blaze, het katje met de vergroeide borstkas kreeg bezoek en werd samen met haar vriendje Sneeze besproken. Superleuk als onze zorgkatjes een gouden mandje vinden bij echte kattenliefhebbers!

 

1 oktober. Vijf kittens van een zwerfkat liepen buiten bij een oudere dame. Ze kregen eten, maar verdienen meer als een leven buiten als zwervers.  Een opvangplek in huiselijke omgeving tijdens hun eerste socialisatieperiode kan hen kansen geven op een echte thuis. Een pleeggezin dat net uit verlof terugkwam, kan alvast dit kroost onder haar hoede nemen.

 

2 oktober.  We stonden vandaag met onze infostand op de Open Asieldag dieren dating bij de collega’s van het dierenasiel van Genk. Er werden heel wat spulletjes verkocht en informatie gegeven over onze werking. Duimen dat er zich deze week weer extra pleeggezinnen aanmelden want de nood is groot aan opvangplekken voor kittens jonger als 6 weken oud. Ons team nam alvast twee kittens over van de collega’s om verder in een pleeggezin te laten opgroeien.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!