Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

26 juni.  Gisteren kwam een moederkat met 2 kittens in opvang. Vandaag konden nog twee kittens van dit nestje herenigd met hun moeder Briesje die aan een kanaal gedumpt werd. Ze zijn nu veilig en wel binnen en zijn net als de anderen uitgehongerd!

 

27 juni. Normaal werd Snoepje deze week gecastreerd, maar de kleine uk maakte vorig weekend een lelijke val met een hersenschudding als gevolg en moest het een paar dagen rustig doen na een hersenschudding. Het duurde niet lang vooraleer zijn vrolijke speelse natuur weer naar boven kwam! Lees hier meer

 

28 juni. Gisteravond laat kwam een spoedmelding binnen van een kat die al geruime tijd met een enorm grote wonde in de hals rondliep. Hij werd meteen naar de dierenarts gebracht. De wonde had een doorsnede van bijna 10 cm, was gelukkig niet geïnfecteerd, maar zou beslist een paar weken nodig hebben om te helen. Vermoedelijk is de wonde het resultaat na een beet van een marter.

 

29 juni. Onze lieve duts met de vreselijke halswonde werd overgenomen door onze collega’s van het dierenasiel van Genk. Hij heeft intensieve opvolging nodig wat erg veel stress zou zijn als dagelijks met hem naar één van onze dierenartsen gereden zou moeten worden. Intussen is het zoeken naar een mogelijke eigenaar want ons zwarte schaapje Ewan werd ooit gecastreerd en gechipt, helaas niet geregistreerd.

 

30 juni. Op onze rekening verschenen 2 donaties, eentje van een organisatie die ons een extra ruggensteun geeft van 500 euro en 247,5 euro van het PiusX College in Tessenderlo. Heel erg bedankt voor deze steun! Onze dierenartsfacturen lopen intussen weer vlot over de 5000 euro per maand, dus dit betekent beslist een enorme hulp voor ons.  Vandaag ging ook ons ledentijdschrift de deur uit. Vanaf 15 euro per jaar ontvang je dit boekje boordevol wel en wee en weetje en blijf je op de hoogte van onze activiteiten en steun je ons om onze werking verder te kunnen zetten!  Steunen kan op BE43 7785 9170 4301

 

1 juli.  De vraag naar kittens viel de voorbije twee weken net als elk jaar vlak voor de zomervakantie wat stil.  Vandaag kwam de vraag naar kittens terug goed op gang.  Intussen kwamen er weer een aantal duootjes vrij voor adoptie. Aangezien kittens non-stop blijven vrijkomen voor adoptie, hebben Snoepje en Salina (moeder en zoontje) het erg moeilijk en lukt het hen maar niet om een afspraakje te pakken te krijgen. Een thuis waar nog geen huisdieren zijn en waar Salina ook zeker op termijn een stapje buiten kan zetten, blijkt niet zo makkelijk om te vinden.  Dit duo kan dit weekend echter al verhuizen terwijl vele kittens pas over een aantal weekjes naar hun gouden mandje kunnen. Plus het karakter van dit lieve duo is al gekend, echt een groot voordeel, toch?

 

2 juli. Dit weekend vertrekken een heleboel kittens naar hun nieuwe thuis. Zij zijn er volledig klaar voor. Een aantal pleeggezinnen vertrekt op verlof na het plaatsen van hun logeetjes terwijl nieuwe pleeggezinnen de wacht overnemen.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!