Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

25 september.  Het voorbije weekend vertrokken een heel aantal kittens naar hun nieuwe thuis waardoor er opvangplekjes vrij kwamen. Onze collega’s van het dierenasiel van Genk hadden nog 2 nestjes kittens in het asiel zitten die eigenlijk te jong waren en beter in een pleeggezin verzorgd worden.  We helpen graag om asielkittens een geschikte opvangplek te bieden. Twee kittens van net geen 6 weken oud die nog een beetje bang waren en nu aan huiselijke geluiden kunnen leren wennen, kwamen meteen in opvang binnen.  Een nestje van 4 zwarte kittens van 5 weken oud met diarree verhuisde de dag erna naar een pleeggezin in Balen. Heel fijn dat we zo kunnen helpen!

Diezelfde dag nog kwam een niesziek kitten van 2 weken oud in spoed binnen (zie foto). Het kleintje had dichtgeplakte oogjes maar doet het voor de rest goed. Het ligt nu in de digitale couveuse en drinkt gretig van het papflesje.

 

26 september.  Laat op de avond kwam nog een noodmelding binnen. Mensen uit Herentals vonden twee pasgeboren kittens op straat, navelstreng er nog aan, geen moederkat te bespeuren. Aangezien het al donker was en aan het regenen was het geen optie om hen nog uren daar te laten liggen.  De kleintjes werden meteen doorgebracht naar een papflesgezin in Lommel waar ze nu warm en veilig in een digitale couveuse liggen. Ze zijn erg zwak, de zuigreflex is niet super, maar beetje per beetje krijgen ze wel de levensnoodzakelijke voedzame KMR poedermelk binnen.

 

27 september.  Bij één van onze dierenartsen was een halfwasje binnengebracht met een ernstig beschadigde heup. Aangezien deze vondeling van niemand in de buurt bleek te zijn, nam de dierenarts met ons contact op voor hulp. Het zou immers gaan om een erg dure en complexe operatie om dit katje te kunnen helpen. We wilden dit zwervertje beslist de nodige zorgen geven waardoor vandaag de operatie kon doorgaan.  Een specialist heeft het bekken hersteld en de femurkop moeten amputeren omdat de kom waar deze in moet passen erg beschadigd was. Het kraakbeen erin was bijna volledig weg. De zenuw van de linkerachterpoot lag ook wat verplaatst. Het is mogelijk dat ze op die linkerachterpoot wat blijft manken maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. MaLia krijgt nu 4 weken benchrust. Haar revalidatie wordt samen met de dierenarts verder opgevolgd.

 

28 september.  Onze doelgroep is hulpbehoevende kittens die extra zorgen nodig hebben. Deze nemen we van de klassieke asielen vaak over.  Intussen vernamen we echter van een lange blijver in het dierenasiel van Genk. Trinie wacht al 1,5 jaar, de medewerkers begrijpen niet hoe ze nog steeds het geschikte baasje niet heeft kunnen vinden. We besloten Trinie op onze website te zetten aangezien ze echt niet gelukkig is in de nabijheid van andere katten en ze dringend nood heeft aan haar eigen thuis.  Wie weet kunnen we via onze kanalen wel het geschikte baasje helpen vinden? Zoeken jullie even mee?  http://www.catshelter.be/poezen/trinie/

 

29 september.  Begin deze week waren weer heel wat kittens vrij voor adoptie gekomen. Gelukkig komt de vraag terug goed op gang zodat een aantal van hen intussen al een afspraakje te pakken hebben.  Ook onze volwassen herplaatsers Soekie en Aiko wisten een afspraakje te versieren en kunnen binnenkort naar hun gouden mandje verhuizen.

 

30 september.  Het kittenseizoen zit er echt nog niet op. De dag startte met de melding van een pasgeboren kitten dat in spoed binnenkwam. Het ligt nu knus in de couveuse tussen de andere 2 babykittens die deze week binnenkwamen.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!