Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

We starten de week met het positieve nieuws dat onze pleeggezinnen weer enthousiast klaarstaan om te helpen. Jaarlijks start ons werkingsjaar met onze gezinnenbijeenkomst waar afspraken en richtlijnen worden toegelicht. Een gezellige koffieklets nadien laat toe om gezichten te plakken op pleeggezinnen en veldmedewerkers die samen een opvangnet willen bieden aan hulpbehoevende kittens in nood.

Uiteraard is alle extra hulp welkom en zal de komende maanden gezocht worden naar extra opvangplekken voor de allerkleinsten of voor moederkatjes met kroost.

Na ons bericht over onze blijvers vorige week, kreeg Anneloes een vaste meter te pakken die zal steunen met een donatie voor haar verzorging en medische ondersteuning. We zijn hier Choi heel dankbaar voor!

Het wee was deze week intriest. Twee zware spoedgevallen konden niet meer geholpen worden. Het ging om een zwerfkat in Ham die verlamd aan de achterpoten zich op haar laatste krachten voortsleepte. Ze werd met een vangkooi gevangen en in spoed naar onze dierenarts gebracht voor nazicht en verzorging. Helaas was de toestand zo slecht dat het arme beestje niet meer geholpen kon. Het enige wat de dierenarts nog kon doen was haar een uitzichtloos lijden besparen.

Kort erna kwam de volgende noodoproep binnen. Een zwerfkat die ergens eten kreeg, was de voorbije dagen zienderogen achteruitgegaan. Toen we de foto’s zagen was duidelijk dat er geen moment gewacht kon worden. Ze werd opgehaald en meteen doorgebracht naar de dierenarts. De geur in de auto liet niet veel aan de verbeelding over. Ook deze zwerver was er zeer ernstig aan toe. Door haar zorgwekkende toestand werd meteen getest op aids en leucose. Ze bleek leucosepositief en duidelijk op het einde van haar strijd tegen deze vreselijke ziekte.

We hadden zoveel meer voor deze zwervers willen doen. De gedachte dat ze niet meer moeten afzien help wel, maar toch… Het is doodjammer dat ze niet sneller werden opgemerkt. Helaas zijn katten meester in het wegsteken van pijn en ziekte. Dat brengt hen buiten immers in gevaar. Het nadeel is wel dat een ernstige toestand vaak in een te ver gevorderd stadium te laat wordt opgemerkt.

De foto bij dit bericht is niet van deze meldingen. De foto’s waren helaas te hartverscheurend …

Zie je een zwerver die mankt, zich anders gedraagt of plots minder gaat eten? Contacteer spoedig een organisatie die kan helpen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!