Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

25 juni. De week ging van start met een aantal duootjes die vrij voor adoptie kwamen op de website.   Enkele duo’s hadden in een recordtempo een afspraakje te pakken. Ons jong volwassen duo Rikkie en Sietske wachten helaas nog steeds. Ook in lieve Zilana en haar dochtertje Zilou lijkt niet echt interesse te zijn en zij zijn nochthans klaar voor vertrek. We hopen zo van harte dat voor deze 2 duo’s het ook snel zal lukken.

 

26 juni.  Drie babykittens van amper 2 weken oud werden bij de collega’s van het dierenasiel van Genk binnengebracht. De oogjes waren pas open maar bij 1 van de kittens ontstoken. Ze dronken gelukkig wel erg goed van het flesje. Ze werden doorgebracht naar een pleeggezin van ons waar ze in één van onze digitale couveuses geïnstalleerd werden.

 

27 juni.  Aangezien de plekjes zich de voorbije week weer erg snel gevuld hebben, plaatsen we vandaag een volgende oproep op onze FB pagina om voor de zomervakantie nieuwe gezinnen te werven. De examens zijn immers achter de rug. Kittens grootbrengen is echt een unieke ervaring en superleuk om met het hele gezin te doen!  Twee pleeggezinnen die tijdens de zomer kunnen opvangen, kwamen alvast hun startpakket ophalen.

 

28 juni.  Een kittentje van amper 6 weekjes had een oogje dat er erg aan toe was. De druk werd echter zo groot dat het ontplofte en het oogje operatief verwijderd moest worden. De uk stelt het na de operatie gelukkig goed. Niet fijn, maar de last is weg en met 1 oogje kan een kitten zich perfect redden.

 

29 juni.  We hadden gisteren een ros duootje vrij voor adoptie gezet. Daarmee sneuvelde tegelijk weer alle records, want plots waren er heel wat kandidaten die net dit duo wilden bezoeken. In een mum van tijd hadden ze een bezoekje te pakken en werden dan ook snel besproken. We begrijpen dat het soms teleurstellingen met zich meebrengt als men de zinnen op een duo heeft gezet dat plots weer weg is. Er gaan echter de komende weken beslist nog vele duootjes online verschijnen. Zeker niet getreurd, er is beslist keuze voor iedereen.

 

30 juni.  Vandaag ging de zomereditie van ons tijdschrift de deur uit. Alle donateurs ontvangen vanaf 15 euro op jaarbasis dit tijdschriftje met wel en wee, weetjes, tips en tal van nuttige info.

 

1 juli.  Helaas blijft kleine Thije op de sukkel. Hij moest in spoed naar de dierenarts die hem grondig onderzocht en medicijntjes meegaf.  Duimen dat het kleintje zich terug goed herpakt.

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!