Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

25 juli.  Via het noodasiel van Lommel kwam een moederkat met twee kittens van 2 weekjes binnen. Mams verzorgde de kittens goed, ze dronken, maar ze vielen zienderogen af. Er was duidelijk meer aan de hand.  De dierenarts ontdekte herpes bij de kittens, die het lastig hadden om tegen dit virus te vechten.  Drinken aan de tepel bleek hen teveel ongemak te bezorgen omwille van de zweertjes op hun tong. Ze worden nu voorzichtig bij geflest zodat ze zeker voldoende op krachten kunnen komen. (zie foto)

 

26 juli. Vijf babykittens van 10 dagen oud werden gedumpt in een doos bij dierenasiel Genk. Ze voelden nog lekker warm aan en hadden hun buikje vol.  Vermoedelijk lagen deze baby’s kort voordien nog veilig bij mama 🙁

 

27 juli. Goed nieuws: Louna kreeg een bezoekje en veroverde het hart van haar nieuwe baasje.  Super dat het voor deze lieve kattin eindelijk gelukt is!

 

28 juli. Vandaag kwamen Ilvy en haar blinde broertje Idde vrij voor adoptie. Ook zij verdienen alle kansen! En neen, het is niet zielig. De veerkracht van blinde kittens is erg groot. Ze ravotten net als andere kittens en weten zich met hun handicapje erg goed te redden. Ook blinde Lioe stelt het heel goed en kan binnenkort een thuis zoeken. Uiteraard is voor hen een veilige binnenhuis omgeving een vereiste. Meer info op hun adoptiepagina: http://www.catshelter.be/poezen/idde-ilvy/

 

29 juli. Nog geen dag later kwam alweer een schrijnend noodgeval in de opvang. Een kitten met een oogje dat 1 cm diep in de oogkas ligt en een gebroken pootje waar het al even mee moet rondgelopen hebben. Van zodra het katje aansterkt is pootamputatie helaas de enige optie. Het andere oogje is ook beschadigd, afwachten en duimen voor deze kleine rakker! We gaan het alvast alle kansen geven!

 

30 juli.  Via het dierenasiel van Genk kwamen 3 bange kittens van 6 weken in opvang. Ze stellen het goed, maar zitten in een cruciale fase om te leren wennen aan huiselijke geluiden wat in een asielomgeving niet zo evident is.  In één van onze pleeggezinnen kunnen ze nu tot rust komen en gesocialiseerd worden.

 

31 juli. We gingen de week van start met een noodstop, maar dat belette niet dat er deze week weer 12 nieuwe patïentjes in spoed onder onze hoede binnenkwamen.  De valiezen van pleeggezinnen die terug uit verlof kwamen, waren nog niet uitgepakt of ze konden alvast nieuwkomertjes verwelkomen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!