Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

24 september.   In Bilzen was een kitten kletsnat in de regen en moederziel alleen gevonden. De leeftijd van kittens inschatten is niet altijd evident voor melders. We vragen steeds om een foto van de vondelingen te mailen. Zo kunnen de dames van de planning de leeftijd inschatten. Echter kittens die er 5 weken oud uitzien kunnen al flinke kittens van 7 weken zijn met veel ondergewicht. Met krachtvoer komen ze meestal ook erg snel op krachten. Zo is ook deze uk ouder dan zijn look en gewicht deed vermoeden. Hij is graatmager en heeft heel wat achterstand in te halen.

 

25 september. Via één van onze dierenartsen kwam een vondelingetje van 8 weken in opvang. Hij werd gevonden onder de motorkap van een auto. Alle geluk dat de melders het kleintje tijdig opmerkten. Dit had heel anders kunnen aflopen. Gelukkig kan Tender nu bekomen bij één van onze pleeggezinnen. 

 

26 september. Van de kittentjes die moesten afkicken zijn de 2 sterksten vandaag terug naar huis mogen gaan. We duimen met zijn allen dat ze het goed mogen blijven doen.

 

27 september.  Het lieve duo Quinte & Quillian wacht nog steeds op een thuis. Het oogletseltje van Quinte dat blijvend wat opvolging nodig heeft, schrikt helaas veel mensen  af. We zijn dan ook op zoek naar adoptanten die ook een jong katje met een handicapje een fijne thuis wilt geven. Broer en zus zijn 5 maandjes jong, erg sociaal, lief en speels. Nu nog mensen die hen een kans willen geven!

 

28 september.  De oproeptelefoon kreeg vandaag erg veel meldingen uit Beringen. Het ging enerzijds om halfwasjes of volwassen katjes waarvoor we naar het dierenasiel in onze regio doorverwijzen. Maar laat op de avond kwam nog een schrijnend oproep van een babykitten van amper 65 gram binnen. Er werd aangegeven dat er een opvangplekje was maar de melder wou het zelf ‘proberen’. We proberen steeds zo goed mogelijk te informeren dat dit niet zo eenvoudig is en ‘proberen’ niet zonder ernstige gevolgen voor het kitten kan zijn. Meer dan hulp aanbieden en melders attent maken op de intensieve zorgen konden we helaas niet doen.

 

29 september.  Zijn jullie klaar voor de start van onze online veiling? Bekijk nu reeds alle items, schrijf je in op www.veiling.catshelter.be en start met bieden op 4 oktober!  Je helpt zo rechtstreeks mee met de verzorging  van hulpbehoevende kittens!

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!